Vlahović opčinio Italijane - ''Sad ne sme da stane!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 18.09.2023.
23:15
Izvor: Sportske.net

Srpski napadač

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Dva gola Laciju, uz još po jedan u mečevima protiv Bolonje i Udinezea, golgeterski je učinak srpskog reprezentativnog napadača Dušana Vlahovića u Juventusu, u prva četiri kola italijanske Serije A.

Partija protiv Lacija je bila impresivna, pa ovih dana Vlahović uživa u brojnim pohvalama, što na društvenim mrežama, što u medijima.

Zanimljiv tekst o srpskom napadaču večeras je objavio italijanski ''Kalčomerkato'', pod naslovom:

''Vlahović postavio rekord, Juve uživa u tome, a navijači ga nikada nisu ovako voleli''.

U tekstu se najpre podseća na letnju sagu oko Vlahovićevog navodnog transfera u Čelsi, pri čemu je na njegovo mesto trebalo da dođe Romelu Lukaku. U jednom trenutku je ovakav scenario delovao veoma blizu, ali na kraju je Vlahović ipak ostao u crno-belom dresu ''Stare dame''.

''Možda, da nije bilo kontroverznih i spornih pregovora o razmeni sa Romeluom Lukakuom, danas ne bi bilo ovog jedinstva celog Juventusovog sveta oko Dušana Vlahovića. Ostao više na silu nego po izboru, ali je ostao. I sposoban da pokrene sve potrebne odgovore od samog početka. 

Ovoga puta priprema je bila samo delimično uslovljena individualnim rasporedom, ali neophodnim da se na najbolji mogući način suprotstavi eventualnom povratku problema sa preponama: više minuta u nogama nakupilo se pred premijeru u prvenstvu, postigao je ta 4 gola za 4 dana što mu je takođe omogućilo da stekne samopouzdanje neophodno za lidersku ulogu u timu.

Takođe, da ne obraćamo previše pažnje na promašeni penal protiv Empolija, na svu sreću ta greška nije uticala na ishod, dok su se golovi protiv Bolonje i Lacija pretvorili u važne bodove. Takođe,  rasplamsava se entuzijazam među navijačima na stadionu, koji ga sada uvek ozbiljno uzimaju u obzir, skandiranjem kakvih nikada ranije nije bilo.

LUKAKU EFEKAT – Kaže se da često shvatite važnost osobe kada je više nemate u životu. Kao ljubavna priča koja se bliži kraju, flešbek između Vlahovića i njegovih obožavalaca je odmah usledio. Navijači su se podelili na dva dela preko društvenih mreža kada se pričalo o njegovom transferu, ujedinjeni u želji da zadrže Dušana kada je 'projekat Lukaku' izašao u javnost. 

Stadion je takođe jasno i glasno poručivao da želi da ostane uz Vlahovića, stvoren je pakt ljubavi kao odlučujući faktor u motivaciji i egzaltaciji srpskog centarfora. Još jednom fiksna tačka kakva možda nikada ranije nije postojala. I autentični je idol navijača. 

Za novi početak ne može postojati bolji način. Sa rekordom koji objašnjava koliko je takav početak bio malo verovatan: nijedan napadač u istoriji Juvea nije postigao 4 gola u prva 4 kola, i to dve sezone zaredom. 

Ovog puta, međutim, ne sme da stane, pomoći će mu podrška navijača'', piše ''Kalčomerkato''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke