Vlahović pogurao Fiorentinu, Viola na srpski pogon pokorila Napulj posle produžetaka!

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 13.01.2022.
20:40
Izvor: Sportske.net

Neverovatan meč.

EPA-EFE/CIRO FUSCO
EPA-EFE/CIRO FUSCO

Povezane vesti

Fudbaleri Fiorentine plasirali su se u četvrtinale Kupa Italije pošto su u Napulju savladali Napoli rezultatom 5:2 posle produžetaka.

Za pobedničku ekipu nastupili su srpski reprezentativci Matija Nastasić, Nikola Milenković i Dušan Vlahović koji se upisao i u strelce.

Posle ravnopravne borbe tokom najvećeg dela meča, "ljubičasti" su stigli do vođstva lepim pogotkom Vlahovića u 41. minutu.

Ipak, tri minuta kasnije uzvratio je Mertens, da bi u nadoknadi vremena prvog dela igre Dragovski zasluženo bio isključen.

I pored igrača više, Napoli se mučio, a potpuni šok usledio je u 58. minutu kada je Biragi posle loše izvedenog slobodnog udarca precizno pogodio desnu stativu od koje se lopta odbila u gol.

Krenuo je Napoli na sve ili ništa, imao i stativu Lozana, ali upravo je Meksikanac zaradio isključenje u 84. minutu nakon oštrog starta. U finišu je pocrveneo i Fabijan Ruiz, a sudija je tom prilikom prekinuo čistu kontru domaće ekipe.

A onda, hladan tuš za domaćina, Andrea Petanja je u petom minutu nadoknade vremena zatresao mrežu rivala i odveo meč u produžetke.

Više od toga Napolitanci nisu mogli sa igračem manje, u finišu prvog produžetku pogodio je Venuti, a početkom drugog i Pjontek koji je zapečatio sudbinu domaćina.

Konačan rezultat postavio je Maleh u 119. minutu.

Fiorentina je uspela da ostvari plasman u četvrtfinale Kupa Italije gde je očekuje okršaj sa Atalantom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke