Vlahović presudio Udinezeu, nastavlja se kriza Mihine Bolonje

Autor: Darko Mitrović
nedelja 26.09.2021.
17:00
Izvor: Sportske.net

Zanimljivo popodne u Seriji A, sa Srbima u važnim ulogama.

 EPA-EFE/GABRIELE MENIS
EPA-EFE/GABRIELE MENIS

Povezane vesti

Ekipa Fiorentine upisala je četvrtu ponbedu u šest odigranih kola italijanske Serije A, a ovoga puta do trijumfa je došla na ''Dačia Areni'' protiv domaćeg Udinezea, rezultatom 1:0.

Čovek odluke bio je, naravno, naš reprezentativni napadač Dušan Vlahović koji je u 16. minutu meča realizovao jedanaesterac za ''Ljubičaste''.

Ovo mu je šesti gol u sezoni, mogao je i da uveća taj skor u finišu, a u nadoknadi vremena je i naš štoper Nikola Milenković odličnom intervencijom glavom sačuvao mrežu gostiju i važna tri boda.

Osim Vlahovića i Milenkovića, za Fiorentinu su danas nastupili i Matija Nastasić i Aleksa Terzić koji su priliku da zaigraju dobili u drugom poluvremenu.Fiorentina se ovom pobedom probila na peto mesto na tabeli sa 12 osvojenih bodova.

Za to vreme, ekipa Bolonje doživela je drugi poraz u poslednja tri kola, ovoga puta na gostovanju Empoliju koji je slavio rezultatom 4:2.

Od samog početka Bolonja je bila u problemima, pošto je Bonifaci u prvom minutu postigao autogol, ali je potom usledio period bolje igre Mihajlovićevog tima. Barou je u 11. minutu poravnao rezultat, a devet minuta kasnije Arnautović je imao idealnu priliku za preokret, međutim nije uspeo da realizuje jedanaesterac.

Kazna za taj promašaj usledila je u 32. minutu kada je Pinamonti doneo novu prednost Empoliju koji je na poluvremenu vodio sa 2:1.

Pokušao je Siniša Mihajlović trostrukom izmenom da učini nešto više u nastavku, ali već u 53. minutu domaći su iznudili jedanaesterac koji je realizovao Bajrami za velikih 3:1. Arnautović je u 77. minutu vratio nadu Bolonji, ali je pitanje pobednika u samom finišu rešio Rići za konačnih 4:2.

Empoli je sada sedmi sa devet bodova, Bolonja ima bod manje na desetoj poziciji.

Tri boda ovog popodneva osvojio je i Sasuolo, koji je na svom terenu savladao Salernitanu sa 1:0, golom Berardija u 54. minutu meča.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke