Vlahović produžio Gasperinijevo prokletstvo, Juventusu Kup Italije u Rimu!

Autor: Ivan Cvetković
sreda 15.05.2024.
23:03
Izvor: Sportske.net

"Bjankoneri" na krilima sjajnog reprezentativca Srbije osvojili trofej.

EPA-EFE/ANGELO CARCONI
EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa osvojili su trofej u Kupu Italije pošto su večeras u Rimu savladali ekipu Atalante rezultatom 1:0.

"Bjankoneri" su po 15. put u klupskoj istoriji podigli pehar namenjen najboljem u najmasovnijem fudbalskom takmičenju i to zahvaljujući sjajnom reprezentativcu Srbije Dušanu Vlahoviću.

Bivši fudbaler Partizana postigao je svoj drugi pogodak u Kupu Italije u četvrtom minutu kada je pobegao čuvaru posle odličnog dodavanja Kambijasa i rutinski matirao nemoćnog Karnesekija.

Osim ključnog detalja na početku, čitavo prvo poluvreme proteklo je prilično mirno, a mnogo više uzbuđenja bilo je u nastavku meča.

Đanpjero Gasperini je napravio čak četiri izmene u prvih 15 minuta drugog poluvremena u nadi da će razdrmati svoju ekipu, no Vlahović je posle propuštene šanse ponovo uspeo da zatrese mrežu 72. minutu posle centaršuta sa desne strane.

Ipak, gol je bio opravdano poništen zbog minimalnog ofsajda, pa promene rezultata nije bilo.

Zapretila je Atalanta u 79. minutu kada je udarac Lukmana sa ivice kaznenog prostora završio na stativi, da bi nakon toga na drugoj strani Mireti pogodio prečku.

"Boginja provincije" krenula je na sve ili ništa, a veliku priliku propustio je Ederson čiji je udarac odličnom intervencijom zaustavio Perin.

Juventus je i pored isključenja trenera Maksa Alegrija u petom minutu nadoknade vremena sačuvao minimalnu prednost i zasluženo stigla do trofeja u jednoj veoma haotičnoj sezoni po klub iz Torina.

Sa druge strane, Gasperini je i dalje trener bez osvojenog trofeja u bogatoj trenerskoj karijer, a narednu priliku da ga konačno prigrli imaće u finalu Lige Evrope protiv Bajera iz Leverkuzena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke