Vlahović se pitao u Udinama, Leće "blic-krigom" šokirao Lacio!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 20.08.2023.
22:46
Izvor: Sportske.net

U terminu od 20.45, večeras su odigrane dve utakmice prvog kola italijanske Serije A.

EPA-EFE/GABRIELE MENIS
EPA-EFE/GABRIELE MENIS

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa savladali su kao gosti ekipu Udinezea rezultatom 3:0.

Najzaslužniji za trijumf "bjankonera" bio je reprezentativac Srbije Dušan Vlahović koji je golom i asistencijom napravio ključnu razliku na ovom meču.

Juve je poveo već u drugom minutu kada je Vlahović posle greške rivala proigrao Federika Kijezu koji je sa "kapice" preciznim udarcem matirao Silvestrija.

Sudija Rapuano dosudio je penal za Juventus nakon što je Ebusele igrao rukom u svom kaznenom prostoru, odgovornost je preuzeo Dušan Vlahović koji je loptu poslao u jedan, a golmana u drugi pravac.

I dok se čekao odlazak na odmor, Adrijen Rabio nije mnogo mario za to, pa je Francuz posle dodavanja danas veoma dobrog Kambijasa u trećem minutu nadoknada postigao treći gol za Juventus.

Vlahović je postigao još jedan pogodak u finišu meča, ali je on poništen zbog ofsajda u kojem se našao asistent Iling Džunior.

Lazar Samardžić je ušao u igru i dobrano razdrmao saigrače u Udinezeu, ali više od toga nije bilo.

Mnogo više drame videli smo u Lećeu gde je domaćin ostvario veliku pobedu nad Laciom i to nakon preokreta 2:1.

Gosti iz Rima poveli su u 26. minutu golom Ćira Imobilea, pa je nastavak meča protekao prilično mirno.

Sve do 85. minuta, Pontus Almkvist primio je loptu Gala na ivici kaznenog prostora odakle je preciznim udarcem pogodio mrežu Provedela.

Dva minuta kasnije, usledio je novi šok za Rimljane, ponovo se Galo našao u ulozi asistenta, a egzekutor bio je iskusni Federiko di Frančesko koji je doneo Lećeu veliku pobedu nad vicešampionom Italije.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke