Vlahović se presvlačio u Đenovi, Juventus je kandidat za Skudeto!

Autor: Nemanja Janošev
subota 12.03.2022.
19:54
Izvor: Sportske.net

Kakvo će uzbuđenje vladati u Italiji. Paklena borba za titulu!

EPA-EFE/LUCA ZENNARO
EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Povezane vesti

Fudbaleri Juventusa pobedili su Sampdoriju na "Marasiju" sa 1:3 (1:2) u utakmici 29. kola Serije A.

Po prvi put otkako je stigao, Masimilijano Alegri je meč započeo bez Dušana Vlahovića u želji da ga odmori za revanš Lige šampiona sa Vilajrealom, ali to njegovom timu nije smetalo da slavi.

Na karakterističan način Juventus je igrao ovaj meč i onako, kako to obično biva ove sezone, ni iz čega su stekli prednost.

Imali su "bjankoneri" problema u organizaciji napada, Sampdorija isprva nije previše pretila i posle prve konkretne situacije pred golom domačina, a koja je došla nakon kontre, postignut je vodeći pogodak za goste. Bio je to centaršut Kvadrada sa desnog krila, a nesrećan je bio Maja Jošida smestivši loptu u svoju mrežu.

Nije Juventus ni posle toga fascinirao igrom, ali dobili su penal kada je srušen Mojz Ken. Alvaro Morata je bio precizan i posle 34 minuta igre bilo je velikih 0:2. 

Kontrolisao je Juve susret u velikoj meri, da bi u 74. minutu Rabio bio neoprezan i odigrao rukom zbog čega je i na drugoj strani dosuđen penal. Kandreva je šutirao, a fascinantnom odbranom ga prozreo Vojček Ščensni!

Ipak, nedugo potom Sabiri je izveo slobodan udarac sa distance, lopta je zakačila Moratu u zidu, promenila pravac i završila u mreži za strepnju Masimilijana Alegrija. No, šokantni povratak Sampe sprečio je upravo Morata uz malo sreće i slabo postavljanje golmana domaćih Falkonea te je postavio konačnih 1:3.

U međuvremenu, šansu je dobio i Dušan Vlahović odigravši 25 minuta, ali nije imao većih prilika da zatrese mrežu rivala.

Velika pobeda za Juventus koji je tako došao do 56 poena, samo četiri boda manje od lidera Milana koji od 20.45 igra svoj meč sa Empolijem.

   

 

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke