Vlahovićeva kriza je kombinacija brojnih problema! U Juveu sve veći pesimizam!

Autor: Milovan Longinov
sreda 25.09.2024.
09:30
Izvor: Sportske.net

Šta se dešava sa srpskim centarforom?

EPA-EFE/Alessandro Di Marco
EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Povezane vesti

Dušan Vlahović je danima među udarnim temama na Apeninima.

Italijanski mediji bave se Srbinom i na terenu i van njega, te praktično se mnogi pitaju šta su sve uzroci njegove krize.

Tutosport tako piše o njegovim privatnim problemima koji se tiču raskida sa dugogodišnjom partnerkom Vanjom Bogdanović. U prevodu, to se na neki način poklapa i sa Stojkovićevom odlukom da ga opet izostavi sa spiska reprezentacije, jer je i u prošlom septembarskom prozoru takođe iz privatnih razloga odbio poziv.

Tutosport ističe da je Vlahovićeva veza sa partnerkom Vanjom Bogdanović upala u novu krizu i da je, verovatno, došlo do razlaza dvoje mladih koji se poznaju praktično od malena. Ona je obrisala Instagram profil, čime je nagovestila da nešto nije u najboljem redu.

Zanimljivo, Tutosport podseća i da je svojevremeno Vlahović upao u krizu po prelasku iz Fjorentine u Juventus takođe zbog privatnih problema sa partnerkom. 

Međutim, Italijani ne pišu samo o privatnim problemima, već i o pregovorima oko nastavka saradnje. Naime, Juventus želi da izbegne scenario kao sa Federikom Kjezom, koji je na kraju prodat ispod cene, jer je ušao u poslednju godinu ugovora.

Vlahović ima ugovor do juna 2026. godine, što znači da na leto ulazi u poslednju godinu ugovora i zato su pregovori već na stolu.

Vlahović je ranije stopirao pregovore, kada je želeo da se uveri u sportski projekat i planove, odnosno ko će biti novi trener. Sada, kada je došao Tijago Mota i kada se Juventus stabilizovao, ali, ponuda i potražnja su prilično "daleko". 

Juventus nudi Vlahoviću ugovor do 2028. do 2029. godine, sa platom od 10 miliona evra + bonuse. U prevodu, Vlahović bi trebalo da se odrekne određenog fiksnog dela svojih dosadašnjih primanja, koje bi mogao da nadomesti kroz bonuse. Ali, za sada u Juventusu ne vide da imaju podršku od Vlahovićevih zastupnika.

Za kraj, Kalčomerkato piše da pored svega ovoga, Vlahović ima problem sa kontrolom emocija i da zbog toga često gubi fokus. O tome je govorio javno i Tijago Mota, ali mu je konstatno pružao podršku, no, onda je sve šokirala izmena na poluvremenu u derbiju sa Napolijem. 

U ovom momentu, u Juventusu uopšte nisu optimistični po pitanju Vlahovićevog povratka i njegovi zastupnici znaju da klub nije srećan sa trenutnom situacijom, što zbog loše forme, što zbog stagniranja u pregovorima.

S druge strane, Juventus po svaku cenu mora da pronađe način da izbegne da Vlahović ode besplatno 2026. godine ili za "siću" narednog leta.

Cilj je naravno obnova ugovora, kako bi klub bio i u boljoj poziciji na tržištu, u slučaju da želi da ga proda. Ipak, Juve strahuje da će Vlahović nastaviti da odugovlači i da u ovom momentu nema nameru da potpiše novi ugovor.

Sve u svemu, ne deluje da cvetaju ruže našem napadaču, kako na profesionalnom, tako i na privatnom planu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke