Vreme promena u Bajernu - Legenda kluba novi izvršni direktor!

Autor: Sportske Net
utorak 01.06.2021.
15:51
Izvor: Sportske.net

Posle trenera, stiže i novi izvršni direktor.

EPA-EFE/MATTHIAS SCHRADER
EPA-EFE/MATTHIAS SCHRADER

Povezane vesti

Izvršni direktor FK Bajern iz Minhena Karl-Hajnc Rumenige podnosi ostavku šest meseci pre isteka ugovora. 

On će Bavarce napustiti 30. juna, umesto 31. decembra, kako mu je ugovorna obaveza nalagala. Na njegovo mesto doći će ni manje ni više, nego legendarni golman Oliver Kan. 

"To je strateški najrazumnije i logično vreme. Pribiližavamo se kraju finansijske godine, a istovremeno počinje nova faza sa novim stručnim štabom. Za novu sezonu trebalo bi od početka da bude zadužen Oliver Kan kako novi izvršni direktor", rekao je Rumenige.

Kan je planiran za ovu funkciju, ali od 2022. godine, međutim moraće ranije da preuzme obaveze. 

"U poslednjih 18 meseci upoznao sam se sa svim aspektima kluba, dobro znam kako funkcioniše Bajern i kakvi izazovi nas očekuju", kazao je Kan.

Rumenige je postao potpredsednik kluba 1991. godine. Otkako je 2002. godine postao izvršni direktor, Bajern je povećao promet sa 176 miliona evra na 679 miliona.

Za vreme njegovog mandata na mestu izvršnog direktora Bajern je osvojio Ligu šampiona 2013. i 2020. godine, kao i 14 titula u Bundesligi i 10 trofeja u Kupu.

Ovo je definitivno vreme promena u nemačkom klubu. Trenera Hansija Flika na klupi je nasledio Julijan Negelsman, koji je došao iz Lajpciga, a uskoro stiže i novi izvršni direktor. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke