Vreme velikih potpisa u Barsi, na stolu čak sedam, čeka se najvažniji!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 26.09.2021.
09:15
Izvor: Sportske.net

Katalonci imaju nove važne zadatke.

EPA-EFE/Alejandro García
EPA-EFE/Alejandro García

Povezane vesti

Đoan Laporta traži zamenu za Ronalda Kumana, broji mu poslednje dane na klupi, ali radi i na obnovi najvažnijih igrača u klubu.

Izvori bliski klubu otkrivaju da će u narednim nedeljama na "Kamp nou" pasti nekoliko važnih potpisa, a nove ugovore će potpisati - Serhi Roberto, Osman Dembele, Ansu Fati, Pedri, Ronald Arauho, Filipe Kutinjo i možda Samjuel Umtiti.

Roberto je poslednji od četvorice kapitena koji treba da prihvati ponudu o smanjenju plate za čak 30% i tako pomogne Barsi u teškoj situaciji. Istu stvar učiniće najverovatnije i Filipe Kutinjo i Samjuel Umtiti, koji imaju previsoke plate. 

Osman Dembele je u poslednjoj godini ugovora i on je prioritet kako ne bi otišao bez obeštećenja. Ipak, očekuje se da Francuz potpiše novi ugovor takođe uz manju platu. 

Pedri, Ansu Fati i Ronald Arauho dobijaju ugovore drugačijeg tipa, znatno poboljšane pošto imaju prilično male plate u odnosu na ono što donose i što se od njih očekuje u budućnosti. Arauho je pokazao da je lider odbrane pa i cele ekipe, počeo je da daje i golove i da bude najopasniji u napadu, dok je u odbrani neprelazan. Pedri je novi Inijesta, nezamenjiv u startnoj postavi, a ima najmanju platu u ekipi. Ansu Fati je dobio Mesijevu "desetku" i u skladu sa tim mora da dobije povišicu.

Laporta će pronaći balans, smanjenjem plata Robertu, Kutinju, Umtitiju i Dembeleu, povisiće trojici dragulja koji će biti okosnica ekipe. 

Ipak, najvažniji potpis koji se očekuje biće Kumanova ostavka. Holanđanin je praktično bivši, čak je i njegov blizak prijatelj i novinar Luis Kanut priznao da ne očekuje da Kuman ostane na klupi.

"Osim u slučaju nekih senzacionalnih rezultata protiv Benfike i Atletiko Madrida, ne verujem da će Kuman ostati na klupi i posle reprezentativne pauze", rekao je on. 

Ćavi i Roberto Martinez su jedine dve opcije. Za prvog glasa većina članova uprave, ka Belgijancu naginju Laporta i Đordi Krojf, pa se uskoro očekuje konačna odluka...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke