Vučinić u problemu - Tužilac u Lećeu traži četiri godine zatvora i oduzimanje imovine

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 25.09.2023.
13:30
Izvor: Sportske.net

Odbrana: "U navedenom periodu živeo u UAE"

Beta/AP Photo/Risto Bozovic
Beta/AP Photo/Risto Bozovic

Povezane vesti

Suđenje za navodnu utaju poraza Mirku Vučiniću nastavljeno je u Lećeu, a nekadašnjem kapitenu Crne Gore, sada članu stručnog štaba reprezentacije te zemlje, preti oduzimanje imovine, čak i zatvorska kazna od četiri godine, prenose podgoričke Vijesti.

Kako je objavio portal "Quotidiano" iz regije Pulja, takvu kaznu predložio je tužilac Masimilijano Kardući, dok je sa druge strane Vučinićeva odbrana zatražila oslobađajuću presudu, jer kako navodi njihov klijent je u navedenom periodu živeo i radio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Prema pomenutom mediju, Vučinić je optužen za utaju poreza u iznosu od približno 13 miliona evra.

Optužba se zasniva na istragama koje je vodila finansijska policija i Vučinić je navodno trebalo da plati porez u Italiji iako je tada igrao u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Odbrana, međutim, pokušava da dokaže da je Vučinić od 2014. do 2017. godine sa celom porodicom "fiskalno" bio nastanjen u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i da je u tom periodu igrao za Al Džaziru.

Presuda u ovom slučaju biće doneta 19. oktobra.

Vučinić je za Leće igrao od 2000. do 2006, nakon čega je do 2014. nosio dresove Rome i Juventusa. Karijeru je završio 2017. posle teške povrede u Al Džaziri.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.