Za Bajern bi to bio luksuz, šampion Nemačke odustao od zvezde

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 12.05.2021.
09:30
Izvor: Sportske.net

Bavarci u kandžama finansija.

EPA-EFE/MATTHIAS SCHRADER
EPA-EFE/MATTHIAS SCHRADER

Povezane vesti

Prva zvezda Borusije iz Dortmunda Erling Haland, koji je zanimljiv najvećim evropskim klubovima današnjice, neće preći ovog leta od redove Bajerna iz Minhena, budući da nemački šampion nema luksuz da sebi priušti takvo pojačanje, potvrdio je operativac ovog kluba Oliver Kan.

A zašto bi i brinuli kada u timu imaju gol-mašinu Roberta Levandovskog, strelca čak 39 golova u dosadašnjem delu sezone.

"Robert je pod ugovorom još dve godine i njegov partije su izvan svake polemike. Iz tog razloga, nema potrebe da razmišljamo o Halandu", uverava Kan za Sport Bild.

U poslednje vreme nagoveštavala se mogućnost da će ovog leta na "Alijanc arenu" stići Žoržinjo Vajnaldum kao slobodan igrač i Akraf Hakimi iz Intera, ali je i to sve teže izvodljivo nakon dogovorenog transfera Dajoa Upamekana iz Red Bul Lajpciga (plaćen 42,5 miliona evra).

"Kada sam pre godinu i po dana došao u Bajern, finansijska situacija bila je drugačija nego danas. U godinama koje dolaze biće važno pametno poslovati na fudbalskom tržištu. Ključno će biti iskoristiti prilike koje se ukažu, to će biti herkulovski zadatak", istakao je Kan.

Neće biti laka situacija ni sa rezervnim čuvarom mreže Aleksanderom Nibelom, koji je od letošnjeg dolaska iz Šalkea pao u drugi plan.

Kan ipak uverava da jedan od talentovanijih golmana današnjice nije na prodaju, ali da će ovakav stav kluba biti preispitan u slučaju dobre ponude.

Podsetimo, Bajern je minulog vikenda stigao do devete uzastopne titule u Nemačkoj, a od naredne sezone ekipu će preuzeti aktuelni trener Red Bul Lajpciga Julijan Nagelsman.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke