Za neke pravila ne važe - UEFA čuva besnog Kelaifija!

Autor: Stefan Matić
petak 26.08.2022.
09:05
Izvor: Sportske.net

PSŽ "blokira" medije.

EPA
EPA

Povezane vesti

Dosta vremena je prošlo od prošlosezonskog susreta Real Madrida i francuskog PSŽ-a u osmini finala Lige Šampiona. 

Parižani su februara meseca slavili sa 1:0 u prvom meču osmine finala, gol u Parizu je postigao Kilijan Mbape u sudijskog nadoknadi za veliko slavlje francuskog kluba. Nisu mogli ni da zamisle šta ih čeka u Madridu tokom revanša. 

Poveli su i u prestonici Španije. Mbape pogađa za 1:0, ukupnih 2:0 i sa prednošću se odlazi na odmor. Posle odmora gledamo one-man show Karima Benzeme. Glavna vedeta Madriđana postiže het-trik za 17 minuta i u potpunosti okreće meč a Real nastavlja put ka svom novom "klempavku". Poraz je teško pao Parižanima, posebno predsedniku Kelaifiju. 

Glavni sudija meča u Madridu, Dani Makeli beleži u zvaničnom dokumentu agresivno ponašanje predsednika Parižana. Kelaifi je uz pratnju Leonarda, tadašnjeg sportskog direktora Parižana, odmah krenuo ka sudijskoj svlačionici da kaže šta ima. Holandski sudija beleži kako je predsednik PSŽ-a pokazao agresivno ponašanje i da nije hteo da napusti sudijsku prostoriju, iako je par puta zamoljen. Dvojac je blokirao vrata sobe, a onda je Kelaifi namerno slomio zastavicu jednom od pomoćnih sudija. Izveštaj o dešavanjima po kraju meča je uznemirilo UEFA kuću. 

Al-Kelaifi je jedan od najmoćnijih ljudi u evropskom fudbalu, vlasnik je medijske kompanije (beIN) koja ulaže stotine miliona evra u evropski fudbal. Naser ima i mesto u glavnom odboru UEFA, predsednika je Evropske asocijacije klubova (ECA) a i bio je prvi partner Čeferina u borbi protiv Evropske Superlige. 

I šta se onda desilo sa izveštajem "nesrećnog" Makelija?

Tek u junu mesecu, kada se fudbalska sezona završila, kada se na incident i "zaboravilo", UEFA je izvestila o događaju na strani pet od ukupno šest strana u veoma kratkom paragrafu. Suma sumarum, Leonardo je kažnjen jednom utakmicom suspenzije, dok se Kelaifi i ne pominje. 

Podsetimo, ECA čiji je Kelaifi predsednik, će uskoro imati i sastanak sa klubovima koji su u opasnosti da prekrše FFP. Američki NY Tajms je preneo celu priču oko martovskog incidenta, PSŽ je odbio da prokomentariše.

UEFA-ina "zlatna koka" preuzima sve više odgovornosti.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke