Kadiz se kasno probudio, furiozni Atletik nosi bodove za Bilbao!

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 21.04.2022.
22:02
Izvor: Sportske.net

Domaći bez rešenja za furiozne Baskijce.

EPA-EFE/ROMAN RIOS
EPA-EFE/ROMAN RIOS

Povezane vesti

Fudbaleri Kadiza nisu uspeli da naprave i drugi podvig za četiri dana pošto su nakon spektakularne pobede na gostovanju Barseloni u ponedeljak ovog popodneva poraženi na svom terenu od Atletik Bilbaa 3:1 u meču 33. kola Primere.

Veliku psihološku prednost gosti iz Baskije stekli su nakon ranog vođstva kada je mrežu Kadiza već u trećem minutu zatresao Raul Garsija.

Već polovinom prvog poluvremena Atletik je mogao da udvostruči prednost, ali Muniain nije iskoristio penal, međutim isti fudbal je pripucao na odbijenu loptu i Baskijci su poveli sa 2:0.

Vasga je u 33. minutu povisio na 3:0 i praktično osigurao trijumf Bilbaa nakon kiksa prošlog vikenda protiv Selte.

U trećem minutu nadoknade vremena pogodio je i Injaki Vilijams, ali je gol poništen zbog ofsajda.

Sa ubedljivom prednošću gostiju otišlo se na odmor, a nešto konsolidovaniju igru u nastavku domaći su pretvorili u 56. minutu u gol zahvaljujući Lukasu Perezu.

Dodatan vetar u leđa Kadizu načinilo je isključenje Vesge u 72. minutu, ali vremena nije bilo na pretek da se nadoknade dva gola zaostatka, međutim jeste za jedan pošto je u 17 minuta kasnije Sobrino smanjio na 3:2.

Ova pobeda omogućila je Atletiku da pobedne Osasuni na plus četiri i učvrsti se na osmom mestu, dok je Kadiz posle ostao na svega bod iznad zone ispadanja i u poslednjim kolima ga očekuje grčevita borba za opstanak.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke