Za razliku od Liverpula, Siti melje kada je najpotrebnije!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 25.04.2024.
23:00
Izvor: Sportske.net

Siti razbio Brajton.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester sitija napravili su još jedan korak ka osvajanju nove titule u Premijer ligi, pošto su u gostima razbili Brajton rezultatom 4:0. 

U zaostalom meču Premijer lige, ponovo je blistao dvostruki strelac Fil Foden, Kajl Voker je upisao dve asistencije, a po gol su dali i Kevin De Brujne i Hulijan Alvarez.

Roberto De Zerbi ni večeras nije odstupao od svoje filozofije i gradnju napada od golmana, bez ispucavanja lopte, ali nije mogao da protiv Sitijevog uigranog presinga.

Već u 17. minutu, Voker je centrirao sa desnog boka, a De Brujne ne baš u svom stilu, glavom zakucao loptu pod prečku za 0:1.

U 26. minutu Siti je poveo 0:2, Foden je snažno šutirao iz slobodnog udarca sa 22, 23 metra, lopta je pogodila Grosa i prevarila golmana za 0:2.

U 34. minutu Siti je presingom ukrao loptu ispred šesnaesterca, tačnije Bernardo Silva je presekao pas, koji je došao do Fodena, a ovaj pogodio sam ugao za nedostižnih 0:3.

Roberto De Zerbi je odmah probao izmenama da razdrma svoj tim, uveo je Adingru, Ofiju, potom i Igora, ali ubrzo je stigla nova kazna. 

U 62. minutu ponovo je Voker bio u centru pažnje po desnom boku, lopta je stigla do Alvareza koji je rutinski pogodio za 0:4.

Brajton je imao nekoliko opasnih situacija najviše preko Žoaa Pedra, ali nije uspeo da dođe do pogotka.

Siti je tako odradio svoj zadatak, iskoristio je kikseve Liverpula i nedavni Arsenala protiv Aston Vile, i sada ponovo drži stvari u svojim rukama.

Arsenal jeste lider sa 77 bodova, ali Siti uz meč manje ima 76, dok je Liverpul stao u trci sa 74. Brajton je 11. sa 44 i sada će teško do novog plasmana u Evropu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke