Zabrinuti Tuhel priznao da je u Čelsiju stanje užasno!

Autor: Lazar Nikolić
subota 26.02.2022.
11:30
Izvor: Sportske.net

Sve zbog rusko-ukrajinskog rata.

Epa/Will Oliver
Epa/Will Oliver

Povezane vesti

Čelsi je jedini klub u Premijer ligi koji je u ruskom vlasništvu. Roman Abramovič je kupio "plavce" 2003. godine i uložio stotine miliona evra u klub, koji je za vreme njegovog gazdovanja postao petostruki šampion Engleske, dvostruki prvak Evrope i najbolji na svetu.

Trener Čelsija Tomas Tuhel govorio je o trenutnoj situaicji u klubu povodom novonastale situacije oko rata u Ukrajini.

"Ne smemo da se pretvaramo da to nije problem. Za mene i sve u klubu situacija je užasna, niko ovo nije očekivao. Zabrinute smo za sve ljude koji su uvučeni u rat. Mislimo na njih, oni su trenutno najvažniji", rekao je potišteni Tuhel.

Menadžer prvaka Evrope nije bio iznenađen što je Sankt Peterzburgu oduzeto domaćinstvo finala Lige šampiona ove godine i dodeljeno Parizu.

"To je potpuno razumljivo, razlog za to je najgori moguć. Više bih voleo da pričamo samo o fudbalu, ali to je nemoguće u ovom trenutku", nastavio je Nemac.

Čelsi bi mogao da bude na meti kritika javnosti u Engleskoj zbog ruskog vlasnika Romana Abramoviča, Tuhel je svetan toga.

"Donekle razumem kritičko mišljenje prema našem klubu i nama koji radimo ovde, ali moji igrači i ja nemamo pravi uvid u situaciju oko rusko-ukrajinskih odnosa i ne bih da se izjašnjavam o tome", zaključio je menadžer "plavaca".


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke