Zacementirane noge Gazanige sprečile Barseloninu "katastrofu" na "Montiliviju"

Autor: Nemanja Janošev
subota 28.01.2023.
18:12
Izvor: Sportske.net

Kiks golmana Đirone presudio.

EPA-EFE/David Borrat
EPA-EFE/David Borrat

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone pobedili su Đironu na "Montiliviju" minimalnim rezultatom u okviru 19. kola La lige.

Bez Roberta Levandovskog, Barselona nije mogla baš tako lako da probija defanzivni blok protivnika, ali kada ti sam rival pomogne, onda to oberučke prihvatiš.

Ćavijev tim je, standardno, bivao dominantniji u posedu i kreaciji, dok se Đirona oslonila na tranziciju i tako pretila u pojedinim navratima.

Domaći su, generalno, dobro obavljali posao i čitav tim je bio na visini zadatka, osim golmana Paula Gazanige. Njegov doprinos je izostao, kiksnuo je u 61. minutu kada je Đordi Alba uputio pas po zemlji, na drugu stativu, blizu njemu, ali bivši čuvar mreže Totenhema se ukopao, bez ikakvog odraza i lopta mu je iskliznula iz ruku što Pedri rešava u korist Barse.

Đirona je mogla do izjednačenja u 86. minutu kada je kolosalnu priliku propustio Ivan Martin. Štoperi Barselone su nemo posmatrali kako napadač domaćih otvara stopalo na pet metara, ali maši čitav gol i ostavlja svoj tim bez boda. Do kraja susreta, trener domaćih Mićel dobio je crveni karton zbog protesta posle ne dosuđenog očiglednog faula u korist Đirone.

Ćavi je pred meč rekao da bi za Barselonu bila katastrofa da ne dobije na "Montiliviju". Umalo da se dogodi...

Barsa ide na "+6" u odnosu na Real Madrid uz meč više. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke