Zahavi i Gece rasturili Galatu, Legija u nadoknadi srušila Floru

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 21.07.2021.
22:56
Izvor: Sportske.net

Het-trik Izraelca.

EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Povezane vesti

Fudbaleri PSV-a jednom nogom već su u trećoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona pošto su u drugom kolu lako izašli na kraj protiv Galatasaraja u Ajndhovenu slaveći sa 5:1.

Junak pobede kluba sa "Filips stadiona" bio je iskusni izraelski napadač Eran Zahavi, koji je postigao het-trik, dok je Mario Gece postigao tek jedan gol manje.

Najpre je već u drugom minutu iskoristio sjajan presing na poslednju liniju turskog tima i već posle 90 sekundi zatresao gostujuću mrežu.

Isti fudbaler je u 35. minutu udvostručio prednost posle još jednog presinga na nespremene goste.

Gol nade za Galatasaraj postigao je Emre Kilinč posle sjajnog skoka i udarca glavom.

Već na startu drugog poluvremena Mario Gece je vratio PSV-u dva gola prednosti kada je upravo na Zahavijevu maestralnu asistenciju postigao sjajan gol.

Izraelac je kompletirao het-trik u 84. minutu ponovo pokazavši fudbalsko umeće nakon što je zaobišao golmana, a peti gol za PSV postigao je Gece, dvostruki strelac na meču.

Minimalnu pobedu ostvarili su fudbaleri Olimpijakosa koji su evrogolom Medija Kamare nadigrali borbeni Nefči i slavili sa 1:0 na svom stadionu.

Isti fudbaler je pred kraj poluvremena zaradio direktno isljučenje, ali gosti to nisu uspeli da iskoriste pošto su u 63. minutu i sami ostali sa igračem manje, pa u ravnopravnoj konstelaciji snaga nisu imali šta da traže protiv favorizovanog Olimpijakosa.

Fudbaleri estonske Flore bili su na pragu iznenađenja na gostovanju Legiji u Varšavi, ali su primljenim golom u prvom minutu nadokande vreme propustili lepu šansu da se za Talin vrate sa pozitivnim ishodom.

Domaćin je poveo već u trećem minutu golom Bartoža Kaputske posle sjajnog solo-prodora, izjednačenje Flori doneo je Rauno Sapinen posle sjajne asistencije Henrika Ojama, a konačnu pobedu Legiji obezbedio je Rafael Lopez.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke