Zasluženo su na krovu sveta, Francuzi briljiraju u LŠ!

Autor: Aleksandar Golubović
četvrtak 25.02.2021.
10:45
Izvor: Sportske.net

Izdvojili su se u odnosu na sve druge.

 EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ
EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ

Povezane vesti

Francuski fudbaleri nezaustavljivi su ovog meseca u Ligi šampiona, što potvrđuje i broj priznanja za igrača utakmica na prvih osam duela u nokaut-fazi elitnog takmičenja.

Dovoljno je ostati samo na nivou ove nedelje pa primetiti dve majstorije koje su fudbaleri iz zemlje aktuelnog svetskog prvaka i evropskog vicešampiona izveli.

Najpre je u utorak uveče iskusni napadač Čelsija Olivije Žiru postigao spektakularan pogodak makazicama u pobedi protiv Atletika u Madridu.

Dan kasnije se u odsustvu zemljaka Karima Benezeme istakao levi bek Real Madrida Ferlan Mendi postigavši lep gol protiv Atalanta u Bergamu za minimalac kraljevskog kluba.

Nedelju dana pre toga briljirao je Kilijan Mbape postigavši het-trik u ubedljivoj pobedi PSŽ-a na gostovanju Barseloni 4:1, kojom je francuski predstavnik praktično obezbedio plasman u četvrtfinale.

Osim francuskog trija u prethodnih osam mečeva u Ligi šampiona tokom ove nedelje jedino se izdvojio napadač Borusije iz Dortmunda Erling Haland postigavši dva gola u pobedi protiv Sevilje 3:2.

Nije ni čudo što su "trikolori" na krovu sveta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke