Zašto je Poketinov posao siguran, a nije bio Tuhelov i Poterov?

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 25.09.2023.
18:00
Izvor: Sportske.net

Amerikancu malo trebalo da shvati.

EPA-EFE/Daniel Hambury
EPA-EFE/Daniel Hambury

Povezane vesti

Fudbalski klub Čelsi potrošio je milijardu evra od kako je stigao Amerikanac Tod Boli, a ekipa je sve lošija i lošija.

Porazom od Aston Vile, Čelsi je pao na 14. mesto sa samo pet osvojenih bodova, a u mesecu septembru na tri ligaška meča, Poketinov tim nije dao nijedan gol, iako su mu rivali bili - Notingem Forest, Bornmut i Aston Vila! 

Čelsi je od početka sezone uspeo da pobedi samo Luton, 18. tim na tabeli, koji je do sada osvojio samo jedan bod. 

I pored svega toga, Maurisio Poketino ne mora da brine za svoj posao, za razliku od Tomasa Tuhela i Grejema Potera koji su u sličnim situacijama ubrzo dobili otkaze.

U čemu je razlika?

Pa, izvori bliski klubu sada su konačno osvestili i shvatili da ništa ne može preko noći i za razliku od Tuhela i Potera, Poketinu će biti dato potrebno vreme da poslaže stvari na svoje mesto.

Novinari koji su bliski dešavanjima na "Stamford Bridžu" pišu da unutar kluba pričaju da nijedan trener ne bi mogao da napravi direktne rezultate posle samo mesec ili dva sa tako mladim timom, koji se tek okupio. 

To vreme, mogao je da dobije i Tuhel i do sada bi Čelsi sasvim sigurno bio bolji, kao što je slučaj i sa Poterom, ali Tod Boli je tada verovao da direktno ulaganje više stotina miliona evra odjednom donosi instant rezultat. 

Realnost, a posebno u Premijer ligi je drugačija. To najviše raduje Poketina, koji će nastaviti da radi i da gradi tim, sastavljen od igrača koji mahom, izuzev Tijaga Silve i Rahima Sterlinga, imaju do 24. godine. I niko od njih nije u klubu duže od godinu dana.  

S druge strane, Tod Boli baš i nema više toliko izbora, a ugled i veličinu kluba je toliko ukaljao, da bi sada teško i mogao bilo koga da ubedi da dođe na "Stamford Bridž". 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke