Zašto Mbape nikad neće biti kao Anri?

Autor: Milovan Longinov
sreda 12.10.2022.
13:20
Izvor: Sportske.net

Poučna lekcija.

EPA/MATTEO BAZZI
EPA/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Kilijan Mbape je udarna vest u poslednja 24 sata, od kako se pojavila informacija da je ponovo nezadovoljan i da želi da napusti PSŽ.

Informacije su se smenjivale iz sata u sat, ali je činjenica da nešto u Parizu ne štima i da se Mbape oseća izdanim.

Ključna stvar je njegova pozicija na terenu, odnosno odsustvu pravog napadača, koji bi igrao "devetku" umesto Mbapea i tako mu otvarao prostor. Navodno je Mbape letos tražio Roberta Levandovskog, uprava je obećala da će pokušati, ali je umesto toga ostao Nejmar, a Kristof Galtije izbalansirao tim sa formacijom 3-4-1-2. 

Celokupnu ovu situaciju objasnio je i Tijeri Anri, jedna od najvećih legendi francuskog fudbala.

"Ispričaću to kroz svoju priču. Ja nisam voleo da igram na boku u Barseloni. Tačnije, mrzeo sam to. Ali sam to ipak radio za tim. Postoji jedno pravilo - ako šef traži nešto od tebe i ako je to dobro za tim, onda to moraš da uradiš. Da kojim slučajem to nije dobro za tim, onda bih se raspravljao sa trenerom, ali to u mojoj situaciji nije bio slučaj", rekao je Anri.

Francuz je tako podsetio na čuvenu sezonu 2008/09 u kojoj je Barselona osvojila "tripletu". Anri je prekomandovan na levo krilo, Samjuel Eto je  igrao napadača, a Leo Mesi na desnom boku. Njih trojica su te sezone postigli ravno 100 golova i osvojili La Ligu, Ligu šampiona i Kup kralja. 

Možda u svemu ovome leži odgovor zašto Mbapea ne smemo porediti sa najvećima, iako je osvojio Mundijal u Kataru, ali, do sada, sve više pravi probleme i stavlja sebe ispred tima...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke