Zašto nema Srbije na RTS-u? Stigao odgovor sa javnog servisa

Autor: Aleksandar Golubović
sreda 24.03.2021.
16:14
Izvor: Telegraf

Ništa novo.

© Pedja Milosavljevic / STARSPORT
© Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Srbije započeće novi kvalifikacioni ciklus na kojem njene mečevi neće biti prenošeni na Radio-televiziji Srbije, a zbog čega je to tako odgovor je dao urednik Sportske redakcije Zoran Marković.

U razgovoru za Telegraf Marković je objasnio da RTS-u nije bilo ni ponuđeno da prenosi reprezentaciju pošto je Junajted medija pobedila na konkursu za dobijanje prava ne emitovanje utakmica državnog tima.

Scenario koji je viđen u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine (odloženo za ovo leto), biće na snazi i u borbi za Mundijal u Kataru naredne godine.

"Mi kao RTS ne možemo tu ništa da uradimo. Voleli bismo da imamo prenos, kao i ostale televizije. RTS i sve nacionalne frekvencije imaju želju da prenose jednu takvu utakmicu. Ne samo nju, nego sve one koje igra državna reprezentacija. Ali jednostavno nemaš pravo na to i niko ti to ne nudi. Da je nama ponuđeno da kupimo prenos za određenu cenu i da nemamo novca, onda je to druga stvar, ali nama niko i ne nudi", rekao je Marković ovom portalu.

Meč između Srbije i Republike Irske igra se od 20:45 pred praznik tribinama stadiona "Rajko Mitić", a samo tri dana kasnije izabranici Dragana Stojkovića Piksija ugostiće selekciju Portugala, dok narednog utorka igraju protiv Azerbejdžana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tatar Nemanja
Friday, 26.03.2021
01:16

Uvek neko izvlačenje ima nema emitovanja...tipa samo da odnesem tetki lek. Oce li se reci nekad RADIMO NA TOME DA BUDE a ne eto nemozemog toga ili onoga...

avatar
magister
Wednesday, 24.03.2021
23:19

Već neko vreme je slično. Kad je poslednji put pisano o tome, United Media im je odgovorio - vi znate da mi imamo pravo. Valjda se javlja ko je zainteresovan da se dogovori sa onim ko bi mogao da mu prava prenese. Meni to zaista zvuči logično. Jer, da United Media nije zainteresovan za prenos, već da ga je kupio samo radi trgovine i eventualne zarade, kupi jeftinije, proda skuplje, tad bi mogao da se zamisli i takav scenario, da oni pozovu svakog zainteresovanog, pregovaraju, nude. Ovako, ako su prava obezbedili da bi sami emitovali, jasno je da je jedino logično da eventualno, ako želi prenos, RTS pozove i pokuša da dogovori. Ovo saopštenje je samo poruka za ljude koji neće razmišljati nego će to primiti kao - pokvareni Šolak (a tu je verovatno i Đilas) ne daju Srbima da gledaju prenos, već samo gledaju da zarade. Mogu samo da se pitam, koliko će daleko ovo sve ići, ne samo oko prenosa. Mi ka društvo, kao nikad do sada, plivamo u pokvarenosti, obmanama, svakodnevnim manipulacijama. A dokle će? Dok god uspeva. A uspeva. Bravo. Nažalost, jadna Srbija.

avatar
Vlada Mutavi
Wednesday, 24.03.2021
21:21

" ... pošto je JUNAJTED MEDIJA pobedila na konkursu, ..." A šta ste vi kao javni nservis republike srbije radili na tom konkursu? Da li ste uopšte i učestvovali? Kako god, velika je sramota da vi koji građanima srbije naplaćujete pretplatu za svoju teleiziju niste u mogućnosti da preneosite utakmice državne reprezentacije. Uostalom, zar nije logično da državnu reprezentaciju prenosi državna televizija?! Pitam se koga predstavlja te reprezentacija kad građani zemlje čije ime ona nosi nisu u mogućnosti da je gledaju. Pa za koga onda igra i čemu služe utakmice reprezentacije kad građani države koju predstavlja ne mogu da je gledaju. Sramota!!!

avatar
Колатерална Штета
Wednesday, 24.03.2021
17:21

Ovo je neka priča kako bi se ishejtovao United media i kanali koje oni poseduju N1, Nova S (na kojoj se prenose utakmice), a verovatno imaju zabranu od vlasti da se bilo šta plaća "Šolakovoj televiziji".

avatar
Dexa
Wednesday, 24.03.2021
16:38

A vi na RTS-u(obzirom da vas plaćamo kao neizbežnu pretplatu)- sedite skrštenih ruku, i čekate da vas neko PITA I PONUDI da li želite da prenosite bitno dešavanje; dok se ostalie privatne televizije kolju za to kao lešinari... ?! Ili je to sve dogovoreno, pa je samo ovo fina pričica za izvlačenje 😉