Zašto se Barsa nada da može da pobedi Bajern? Potražite čudo u Lisabonu...

Autor: Milovan Longinov
sreda 08.12.2021.
09:45
Izvor: Sportske.net

Katalonci igraju svoje "finale".

EPA
EPA

Povezane vesti

Nakon 18 vezanih sezona u eliminacionoj fazi Lige šampiona, Barselona je večeras najbliža ispadanju i grupe u elitnom takmičenju.

Iako ima dva boda više od Benfike, Portugalci čekaju Dinamo Kijev, imaju bolji međusobni od Barse, tako da Katalonci moraju da pobede ako ne žele da zavise od meča u Lisabonu.

Da pobede na terenu na kom nikada nisu, najjači Bajern možda i ikada, u trenutku kada je Barsa najslabija u proteklih desetak godina. Kako i zašto se u Barsi nadaju tome i koji je jedini mogući način da uspeju?

Bajern ima bolje individualce, bolji tim, imaju balans napada i odbrane, imaju sistem i na terenu i u foteljama u upravi. Nisu bitna imena, već što svako zna šta treba da radi na kojoj poziciji. 

Na jučerašnjoj konferenciji Đerara Pikea su novinari upitali "kako je došlo do toga da Barsa bude sada toliko ispod Bajerna, a nedavno su bili zajedno na vrhu", kapiten je dao jednostavan i najtačniji odgovor.

"Razlika je u radu uprave i menadžmenta. Barsu su ljudi vodili na pogrešan način godinama unazad. Mi to sada ne možemo da promenimo preko noći", istakao je Pike.

Dakle, u duelima uprava, Barsa gubi od Bajerna 100:0, a na terenu je ne tako davno pukla 8:2, a u prvom kolu u septembra 0:3 na "Kamp nou". 

Nema Mesija, povređen je Ansu Fati. Ćavi je tu, doneo je nešto novo, dovoljno da iznenadi večeras?

Ruku na srce, veće su šanse da Benfika ne pobedi Dinamo nego da Barsa napravi neko čudo u Minhenu. Jedini razlog zbog kog Katalonci veruju je što Barsi gori više nego ikada, što je Ćavi ujedinio ekipu, podigao mentalitet, popravio atmosferu i taj psihološki momenat jedini može da donese promil čuda. 

Osman Dembele će biti udarna karika, Memfis Depaj je u padu forme, ali večeras mora da bude na pravom mestu i da pomogne Dembeleu, dok se sa drugog krila ne može očekivati mnogo toga. U odsustvu Fatija, Gavi igra prinudno poziciju koja nije njegova i nije prodoran što je preko potrebno. Kako će odbrana - Pike, Arauho, Erik Garsija, Alba, Dest da zaustave ubitačni napad Bajerna?

Dobra vest za Barsu jeste igrački kadar, odnosno činjenica da Julijan Nagelsman ne može da računa na Kimiha, Gnabrija, Gorecku, Sabicera, ali zato su tu Leva, Miler, Sane, Koman, Pavar, Dejvis... strahovito. 

Ćavi će pokušati da igra agresivno i napadački, što može da mu se obije o glavu. Ali, ništa ne gubi, bod može da mu ne znači ništa ili sve. Poraz takođe. Benfika mora da pobedi, sa bodom ostaje treća. 

Tradicija?

Užasna. Barsa nikada nije pobedila u Minhenu, ima skor 0-2-4. Generalno, Bajern ima odličnu tradiciju sa Barsom, na 12 mečeva, čak osam pobeda i po dva remija i poraza. 

Dakle, ako tražite čudo, večeras ga tražite pre u Lisabonu...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke