Zaustavljena Ćabijeva "mašina", Bajern na -2!

Autor: Mladen Heleta
subota 27.01.2024.
20:23
Izvor: Sportske.net

Čeka nas uzbudljiva trka za titulu.

EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF
EPA-EFE/CHRISTOPHER NEUNDORF

Povezane vesti

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena su na poslednja dva meča u Bundesligi, protiv Augzburga i Lajpciga, pobeđivali golovima u dubokoj sudijskoj nadoknadi vremena, pokazali su pravi šampionski karakter i učvrstili svoje prvo mesto na tabeli, ali večeras nisu uspeli da slave i napravili su korak unazad u trci sa Bajernom.

Izabranici Ćabija Alonsa su odigrali bez golova sa Borusijom iz Menhengladbaha na domaćem terenu u 19. kolu, pa sada na čelu tabele imaju 49 bodova, što je dva više od Bajerna, koji je danas pobedio u Augzuburgu sa 3:2 i prišao na -2.

Gladbah je na 12. mestu sa 21 bodom na svom kontu, daleko je od borbe za Evropu, daleko je i od borbe za opstanak, pa je tako rasterećen uspeo da "saplete" Bajer, koji pokušava da prekine surovu dominaciju Bajerna i osvoji prvu titulu u istoriji kluba.

I na prethodnim utakmicama se videlo koliko Ćabiju Alonsu nedostaju petorica afričkih igrača, uspevao je njegov tim nekako da to "sakrije" i da pobeđuje, ali večeras se nije dalo.

 U prvom poluvremenu nije bilo velikih šansi.

Levekruzen je očekivano dominirao u polju i šutevima prema golu, pretio je u nekoliko navrata preko Virca, ali Gladbah je iz ovog dela igre izašao neokrznut.

U nastavku se pojačao pritisak na goste, Grimaldo i Fripong su bili opasni u 60. i 61. minutu, tražili su domaći penal osam minuta kasnije i nisu ga dobili, u finišu su baš "stegli obruč" oko gola Borusije, Tela je imao jednu lepu situaciju, ali nije bilo završnog pasa, pa su izostale one velike prilike. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke