Završena još jedna velika karijera...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 16.09.2021.
15:18
Izvor: Sportske.net

Ostavio je značajan trag u Holandiji i Nemačkoj.

Epa/Jasper Ruhe
Epa/Jasper Ruhe

Povezane vesti

Proslavljeni holandski napadač Klas-Jan Huntelar odlučio je da stavi tačku na bogatu igračku karijeru.

Tridesetosmogodišnji napadač je ovog leta napustio Šalke posle ispadanja ovog kluba iz Bundeslige, a do kraja prelaznog roka nije našao novi angažman.

Holandski mediji danas objavljuju da je Huntelar odlučio da završi karijeru, a na Tviteru se tim povodom danas oglasio Rajan Babel koji je čestitao Huntelaru na velikoj karijeri.

Huntelar je legenda nemačkog Šalkea, u čijim je redovima od 2010. do 2017. godine odigrao 249 mečeva i postigao 129 golova. Sa klubom iz Gelzenkirhena je osvojio jedan trofej nemačkog Kupa, kao i Superkup Nemačke 2011. godine. Zimus se vratio u Šalke sa željom da pomogne klubu da izbegne ispadanje iz lige, ali u tome nije uspeo.

Seniorsku karijeru počeo je pre dve decenije u PSV-u, a potom je nastupao za Herenven, Ajaks, Real, Milan, Šalke. Posle sedam godina u Gelzenkirhenu vratio se u Ajaks 2017. godine, gde je igrao do prošle zime.

Sa Ajaksom je u poslednje četiri godine osvojio dve titule prvaka, a još jednu ima i sa PSV-om na početku karijere. Takođe, ima i tri osvojena Kupa, kao i dva Superkupa Holandije sa klubom iz Amsterdama.

Sa mladom reprezentacijom Holandije je 2006. osvojio titulu prvaka Evrope, a sa seniorskim timom je osvojio srebro na Mundijalu 2010. i bronzu četiri godine kasnije.

*


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke