Završena Serija A, Samardžić ostao u eliti, Empoli se spasio u 93. minutu!

Autor: Lazar Nikolić
nedelja 26.05.2024.
22:47
Izvor: Sportske.net

Sve je poznato.

EPA-EFE/GABRIELE MENIS
EPA-EFE/GABRIELE MENIS

Povezane vesti

Posle završnih utakmica poslednjeg kola dobili smo konačan epilog sezone u italijanskoj Seriji A.

Kao što je već poznato novi šampion je Inter, u Ligu šampion će pored osvajač "skudeta", u Ligu šampiona će Milan, Juventus, Atalanta i Bolonja, dok su mesta u evropskim takmičenjima još zaslužili Roma, Lacio i Fiorentina.

Iz lige su ispali Salernitana, Sasuolo i Frozinone.

Večeras je bilo najzanimljivije na dnu tabele gde su se nekoliko ekipa borila za "goli život". Empoli i Udineze su "preživeli", dok Frozinone čeka Serija B.

Empoli je kod kuće savladao Romu sa 2:1 u završnici "za infarkt". Poveo je Empoli u 13. minutu golom napadača Matea Kanćelerija, ali je Husem Auar pogotkom u sudijskoj nadoknadi prvog dela pokvario veče domaćim navijačima. Ipak, u 93. minutu eksplodiralo je sve na stadionu "Karlo Kastelani". Strelac prvog pogotka Kanćelijeri pronašao je u šesnaestercu gostiju Embajea Nijanga koji je poslao loptu iz leđa Mileta Svilara i obezbedio opstanak Empoliju.

Na drugoj strani, slavi se u Udinama. Udineze našeg Lazara Samardžića savladao je Frozinone sa 1:0 kao gost i tako izborio opstanak. Gol vredan ogromna tri boda postigao je Keinan Dejvis 14 minuta pre kraja. Ovim porazom Frozinone je ispao u Seriju B.

Šampion Inter remizirao je sa Veronom u gostima, bilo je 2:2. Dvostruki strelac za osvajača "skudeta" bio je Marko Arnautović, dok su Tijani Noslin i Tomas Suslov podelili po gol i asistenciju za domaćina u čijim redovima su starteri bili srpski internacionalci Darko Lazović i Stefan Mitrović.

Lacio i Sasuolo remizirali su 1:1 u utakmici koja nije imala velikog rezultatskog značaja, a goste ćemo od naredne sezone gledati u nižem rangu, pitanje da li i srpskog internacionalaca Uroša Račića koji bi mogao da napusti ekipu narednog leta.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke