Zbog čega Čelsi ne sme da otpusti Potera?

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 27.03.2023.
13:15
Izvor: Sportske.net

Računica je jasna...

Povezane vesti

Grejem Poter ne blista na klupi Čelsija, ali deluje da mu je posao siguran. 

Čelsi je doslovno razbio kasu da bi ga otkupio od Brajtona u septembru mesecu, kada je Tod Boli odlučio da otpusti Tomasa Tuhela. 

Međutim, njegov dolazak nije mnogo uticao na igre i rezultate, naprotiv, Čelsi može samo da mašta o plasmanu u Ligu šampiona, pa i u Ligu Evrope, ali ovaj put uprava ne može tako lako da "povuče obarač" i otpusti Potera.

Navodno, Čelsi bi morao da plati oko 55 miliona evra ukoliko bi jednostrano raskinuo ugovor, a kada se na to doda i obeštećenje od 25 miliona evra, koje je klub dao da bi ga doveo, jasno je da bi to bio ogroman finansijski udarac.

Čelsi bi i pored svega ovoga mogao da se nađe u problemu ako ostane bez Evrope, jer se zna koliko novca dobijaju klubovi u Ligi šampiona, ali i od sponzorskih ugovora. 

"Plavci" će tako biti primorani da krenu od nule, ali sa istim trenerom, jer zbog finansijskoj fer-pleja, otkaz Poteru zvuči kao nemoguća misija. 

Da li Poter može da izvuče Čelsi i da li se on pita za sve odluke unutar kluba, jer baš i ne deluje da je želeo toliko nagomilanih igrača od kako je stigao...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke