Zbog čega u Dortmundu misle da je bolje bez Halanda?

Autor: Boris Jovanović
petak 09.09.2022.
11:03
Izvor: Sportske.net

Šta se promenilo...

FRIEDEMANN VOGEL
FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Obično je tako. 

Dortmund će se suočiti sa Erlingom Halandom u Ligi šampiona, a direktor Sebastijan Kel tvrdi da je na kraju za sve bilo najbolje da Norvežanin ode.

"Naravno da cenimo sve što je uradio za klub, ali na kraju je bio opterećenje. Ni o čemu se drugom nije pričalo osim o Halandu, licitiralo se sa zainteresovanim klubovina, to je uticalo na svlačionicu", kaže nekadašnji fudbaler Dortmunda.

Dodaje da je izabrano pravo vreme za prodaju.

"Za sve, za Dortmund, Siti i samog Halanda je najbolje što je otišao, ovo je bio dobar potez. Drago mi je što daje golove, ali mi smo previše zavisili od njega. Da smo uspeli da amortizujemo Halandov odlazak pokazuje činjenica da su prvih deset golova u sezoni postigli deset različitih igrača. To ohrabruje", primetio je Kel koji je na mestu direktora zamenio legendarnog Mihaela Corka.

Borusija je na deobi prvog mesta sa Frajburgom, izgubili su samo jednom, na posve neverovatan način protiv Verdera posle preokreta pred svojim "Žutim zidom". Startovali su ubedljivo u Ligi šampiona u sudaru sa danskim šampionom Kopenhagenom, a sa Halandom i Sitijem će se suočiti sledeće nedelje.

Pre toga u Bundesligi u subotu sledi derbi sa Red Bul Lajpcigom, savetujemo golove na tom meču, a AdmiralBet ima dobru kvotu na pobedu najvećeg Borusijinog rivala, Šalkea, u duelu sa Bohumom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke