Zbog Realove titule Zagrepčani uskočili u ''šešir'' sa Zvezdom - Ovo su im potencijalni rivali!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 02.06.2024.
14:45
Izvor: Sportske.net

Trijumf Reala obradovao i navijače Dinama iz Zagreba, Borca iz Banjaluke, Šahtjora...

EPA-EFE/FERNANDO VILLAR
EPA-EFE/FERNANDO VILLAR

Povezane vesti

Madridski Real je sinoćnjom pobedom nad Dortmundom (2:0) osvojio 15. titulu prvaka Evrope, daleko je ispred svih po broju najvrednijih evropskih trofeja, a njegov najnoviji trofej slave ne samo njegovi navijači, nego i pristalice nekih drugih klubova širom Evrope.

Možda najviše u zagrebačkom Dinamu koji je zahvaljujući Realovoj tituli ''preskočio'' dva kruga kvalifikacija za Ligu šampiona i umesto od drugog kola, startovaće od plej-ofa, što znači da će imati obezbeđenu evropsku jesen, bar u Ligi Evrope, ako ne u Ligi šampiona i imaće sigurnu minimalnu zaradu od 13 do 15 miliona evra.

Naime, poraz Dortmunda znači da Nemci neće imati šest predstavnika u Ligi šampiona naredne sezone, odnosno da Ajntraht iz Frankfurta neće biti učesnik plej-ofa elitnog evropskog tajmičenja, pa je upražnjeno mesto popunio Dinamo na osnovu klupskog koeficijenta. 

Zagrepčani će tako na žrebu 5. avgusta biti u istom šeširu kao i crvena zvezda. I jedni i drugi će biti među nosiocima u plej-ofu, a potencijalni rivali biće im Jang bojs, Karabah, Galatasaraj, Slovan Bratislava, Bodo Glimt.

Osim što Dinamo Zagreb ide u plej-of, ukrajinski Šahtjor će direktno u grupnu fazu Lige šampiona, a, na primer, Borac iz Banjaluke će zahvaljujući Realu biti među nosiocima u žrebu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Navijači šampiona Bosne i Hercegovine su se vrlo brzo, na originalan način zahvalili Madriđanima na učinjenoj ''usluzi''.

Oni su na pasareli na zapadnom tranzitu u Banjaluci nekoliko minuta posle finala Lige šampiona ispisali grafit "H(V)ALA MADRID".

To je ujedno asocijacija na Realov čuveni slogan "Hala Madrid" ("napred Madrid"). 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke