Zbrka, novo lice na klupi Njukasla sledećeg vikenda! Bivši gazda kupuje Vejna Runija!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 10.10.2021.
09:15
Izvor: Sportske.net

Šta se dešava na severu Engleske?

 EPA-EFE/LINDSEY PARNABY
EPA-EFE/LINDSEY PARNABY

Povezane vesti

Njukasl i dalje traži trenera, novi vlasnici će sigurno smeniti Stiva Brusa isplatiti mu masnih 10 miliona evra odštete, a i dalje traže novog trenera.

To bi moglo da potraje, Antonio Konte navodno nije kandidat, a Arapi ne žele nekadašnjeg menadžera Bornamuta Edija Houva.

Ono što je sigurno je da će Grem Džons biti na klupi narednog vikenda kada Njukasl dočekuje Totenhem. On je pomoćni trener i preuzeće kormilo dok ne bude nađeno rešenje.

Ni Brendan Rodžers, ni Rafa Benitez ne žele da napuste svoje klubove do kraja sezone. Inače potragu za trenerom predvodi Frank MekParland bivši direktor Liverpulove akademije fudbala, on je radio i u Rendžersima, veruje se da njegovo iskustvo može da pomogne novim vlasnicima da povuku pravi potez kada je novi menadžer u pitanju.

Inaće, Saudijci planiraju unapređenje infrastrukture, shvataju da u prvo vreme ne mogu da dovedu najbolje igrače na svetu, probaće da otkupe Juri Tilemansa od Lestera, njemu ugovor ističe na leto. Uz pomenute mete poput Remzija, Marsijala, čak i našeg Luke Jovića, žele da kupe od Čelsija odličnog Konora Galahera koji blista na pozajmici u Palasu. Njukasl je trenutno pretposlednji sa tri boda, koliko ima i Barnli, iza njih je Norič sa bodom. Posle Totenhema, igraju u Londonu protiv Kristal Palasa, zatim čekaju Čelsi, gostuju Brajtonu, dočekuju Brentford i onda idu Arsenalu. Raspored je prilično težak, potrebno je da nekako prežive do zime i prilike da dovedu nove igrače, ali pre svega moraju da pronađu menadžera.

Po mnogima prvi pik je Fonseka koji je bio pred vratima Totenhema, ali se priča da bi radije uzeli nekoga ko je radio već u PL i neće mu biti potrebno prilagođavanje.

Inače, Majk Ešli koji je inkasirao preko 300 miliona funti razmišlja o kupovini Derbi Kauntija. Ramsi su u nevolji, zanimljivo da je "Prajd Park" veoma blizu sedišta Ešlijevog giganta "Sports Dajrekta". Derbi je izgubio administrativno 12 bodova, moraće da se bori za goli život, ali se priča da čak i ako ispadnu u treću ligu, "Ovnovi" će zadržati, ako ih kupi Ešli, Vejna Runija na klupi, dovesti pojačanja kako bi se što pre vratili u Čempionšip. Nisu mali klub, imaju fanatičnu podršku navijača, osvajali su titule u prvoj polovini sedamdesetih, imaju i FA Kup, a igrali su u par navratu u PL.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke