Zemljotres u Rimu, Roma rešila da prekine agoniju!

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 04.05.2021.
12:55
Izvor: Sportske.net

Više nema dileme.

Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino
Beta/AP Photo/Alessandra Tarantino

Povezane vesti

Portugalski stručnjak Paulo Fonseka napustiće Romu na kraju  sezone, potvrdio je rimski klub i tako prekinuo agoniju koja traje nakon fijaska "vučice" od Mančester junajteda u Ligi Evrope.

U saopštenju koji je potpisao predsednik kluba Den Frindkin, Roma se zahvalila Fonseki na saradnji u prethodne dve godine istakavši da je Portuglac prošao kroz veliki izazov na "Olimpiku".

"Paolo je vodio tim kroz nekoliko izazova uključujući pandemiju koronavirusa i promenu vlasništva, a sa tim se izborio velikodušno, pošteno i sjajno. Želimo mu sve najbolje u budućnim poduhvatima uvereni da će on predstavljati veliku vrednost gde god bude nastavio karijeru", stoji na početku saopštenja.

Zahvalnici se pridružio i sportski direktor "vučice" Tijago Pinto ističići da je bez obzira na izostanak rezultata Fonseka doneo i pozitivne stvari u klub.

"Svesni smo različitih pozitivnih aspekata koji će nam omogućiti da i bez njega napredujemo kao tim. Tu najpre mislimo na talentovane igrače koje je podsticao da rade i usavršavaju se i napredak u Ligi Evrope gde smo stigli do polufinala. U Romi pokušavamo da izgradimo put uspeha, a sigurni smo da je Paolo dao veliki doprinos tome", naveo je Pinto.

Fonseka je stigao u Romu na leto 2019. godine iz Šahtjora potpisavši dvogodišnji ugovor.

Roma je sedma na tabeli Serije A sa devet bodova zaostatka za Lacijom na šestom mestu, poslednjem koje vodi u Ligu Evropa, a već za dva dana očekuje ih revanš protiv Junajteda protiv kojeg su prvom meču polufinala LE izgubili sa ubedljivih 6:2.

Kako smo ranije naveli, postoji nekoliko kandidata za Fonsekinog naslednika, ali u prvom planu je Mauricio Sari, koji je od avgusta bez kluba pošto je nakon eliminacije od Lione u Ligi šampiona dobio otkaz.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke