Žesusova revolucija u Lisabonu!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 03.08.2020.
15:20
Izvor: Sportske.net

Benfika ima velike planove ovog leta.

EPA/OLAF KRAAK
EPA/OLAF KRAAK

Povezane vesti

Lisabonski "Orlovi" su imali sezonu za zaborav, ostali su bez titule, nedavno i bez trofeja u kupu.

Bruna Laža je na klupi Benfike zamenio povratnik Žorž Žesus, koji planira da napravi velike promene u ekipi.

Dogovoren je dolazak golmana Heltona Leitea iz Boaviste, ipak, on nije bio želja novog trenera, več je njegov transfer završen pre nego što se iskusni Portugalac vratio na klupu "Orlova".

Odbranu će pojačati jedna iskusni fudbaler, sa Ezekijelom Garajem već postoji dogovor, ali će sve zavisiti od lekarskih pregleda, jer je iskusni Argentinac u februaru pretrpeo kidanje ligamenata kolena.

Rezervna opcija je Tijago Silva, koji ostaje bez ugovora u redovima Pari sen Žermena. Brazilac bi verovatno bio i bolje pojačanje, ali i dosta skuplje, a pritom je za njegov potpis i jaka konkurencija, pa će uprava Benfike prvo pokušati da realizuje dolazak Garaja.

Žesus želi i jednog levonogog štopera, opcije su Kabrera iz Espanjola, Urugvajac je želja novog trenera, a pominje se i Malang Sar, koji je slobodan u izboru sredine jer mu je istekao ugovor sa Nicom, ali ga u svojim redovima žele i klubovi iz Premijer lige, dovodio se i u vezu sa Lacijom.

Baner 1

Za mesto desnog beka Žesus hoće krilo, talentovanog Dijoga Gonsalveša, koji se dokazao u Famalikau. Iskusni stručnjak veruje da bi poput Fabija Koentraa i Paula Fereira i on mogao da eksplodira ukoliko se povuče u zadnju liniju, mladi fudbaler je i ponikao u klubu sa "Luža".

Potvrđen je i dolazak novog napadača, stiže Luka Voldšmidt iz Frajburga, transfer je dogovoren, očekuje se i zvanično predstavljanje naredne nedelje.

Možda i najveće pojačanje moglo bi da stigne iz Brazila, Benfika želi Evertona Sebolinju Soareša.

Everton Soares

Portugalci su spremni da pošalju i mladog Pedrinja u Gremio, navodno su dve strane blizu dogovora.

Evertona je želeo veliki broj evropskih klubova, ali je ostao u Porto Alegreu, sada bi to moglo da se promeni.

I kao šlag na tortu mogao bi da stigne Edinson Kavani.

Bilo je priče da Urugvajac traži ogromnu svotu novca, ali to nije tačno, kontakt između dve strane postoji i "El Matador" navodno nema ništa protiv toga da obuče dres Benfike.

Bio bi bez sumnje jedan od najplaćenijih igrača u klubu, ali ne bi dobio 12 miliona evra po sezoni, koliko se ranije navodilo.

Kavani

Ipak, najbolji strelac u istoriji PSŽ-a kao slobodan igrač ima brojne ponude, u Kini ga čeka veliki novac, dok je za njegove usluge navodno zainteresovan i Lids junajted, povratnik u elitni rang Premijer lige posle 16 godina.

Videćemo za šta će se Kavani odlučiti, jedno je jasno, Benfika će napraviti velike promene, a čini se da spremaju tim i za više od borbe za titulu u Portugaliji.

Baner 2

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke