Žezus Arsenalov Isus, Mitar promašio penal, šampion rutinski!

Autor: Lazar Nikolić
subota 13.08.2022.
17:57
Izvor: Sportske.net

Sautemption "poništio" sjajnog Rodriga.

EPA-EFE/ANDY RAIN
EPA-EFE/ANDY RAIN

Povezane vesti

Čekao je "Emirejts" vrhunskog napadača još od Tijerija Anrija, danas ga je dobio u liku Gabrijela Žezusa. 

Novajlija je odigrao sjajno pred domaćom publikom i vodio Arsenal do pobede od 4:2 protiv Lestera u drugom kolu Premijer lige.

Igrao se 23. minut kada je pridošlica iz Mančester sitija Gabrijel Žezus pogodio mrežu "lisica" i svojim prelepim debitantskim golom u dresu "tobdžija" razgalio publiku na "Emirejtsu".


Posle prvog, dvanaest minuta kasnije, Žesusos je stigao do svog drugog pogotka i udvostručio prednost svog tima.

Lester se vratio u igru u 53.minutu autogolom toliko hvaljenog štopera Vilijama Salibe.

Samo dva minuta bilo je dovoljno ekipi Mikela Artete da vrati dva gola prednosti, ovoga puta strelac je bio Granit Džaka, asistent je bio danas impresivni Žezus.

Nije se predavao Lester, uspele su "lisice" da ponovo dođu na samo gol zaostatka u 74. minutu, strelac je bio Džejms Medison. Još se igrači nisu ni vratili na svoje pozicije, a Arsenal je ponovo postgao pogodak i tako konačno slomio otpor "lisica", gol je postigao Martineli.

U prošlom kolu heroj, danastragičar Fulama bio je naš Aleksandar Mitrović, koji je promašio jedanaesterac i pobedu svog tima na gostovanju Vulvsima, bilo je 0:0.

Preuzeo je srpski napadač odgovornost u 81. minutu, ali je njegov udarac sa bele tačke sjajno zaustavio golman "vukova" Žoze Sa.

Mančester siti je lako izašao na kraj sa povratnikom u elitu Bornumutom, bilo je 4:0 za "građane" na "Etihadu". 

Siti je postigao tri gola u prvom delu, strelci su bili Gundogan, De Brujne i Foden, a konačan rezultat postavio je Lerma autogolom.

Puno uzbuđenja bilo je na utakmici Sautempton - Lids. Gosti su golovima Rodriga vodili sa 0:2, ali su Aribo i Voker-Piters uspeli da izvuku bod "svecima".

Na utakmici Brajton - Njukasl nije bilo golova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke