Žezusov meč karijere, Sitijev "dupli" pritisak na Liverpul, strašni Njukasl!

Autor: Milovan Longinov
subota 23.04.2022.
17:55
Izvor: Sportske.net

Siti melje, Liverpul pod pritiskom.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Fudbaleri Mančester Sitija pobedili su ekipu Votforda rezultatom 5:1, dok je Njukasl pobedio Norič u gostima - 0:3, u 34. kolu Premijer lige. 

Dan je obeležio Gabrijel Žezus koji je postigao četiri pogotka i upisao jednu asistenciju i tako odigrao najboji meč u karijeri.

Žezus je načeo gol Votforda već u četvrtom minutu, posle asistencije Zinčenka. U 23. minutu ponovo je bio na pravo mestu posle pasa De Brujnea.

U 28. minutu Kamara je pogodio za 2:1, ali je nada Votforda kratko trajala. U 34. minutu Rodri je postigao spektakularan pogodak udarcem sa preko 20 metara.

Žezus je sve rešio na početku drugog poluvremena. Prvo je u 49. minutu iznudio penal i potom preuzeo odgovornost i pogodio za  4:1. U 53. minutu je iskoristio novu asistenciju De Brujnea i pogodio sa desetak metara za 5:1. 

Siti sada ima 80 bodova, Liverpul 76 i sutra čeka Everton, ali je Gvardiolin tim stvorio dodatni pritisak na Redse i zbog gol razlike. Siti je upisao ubedljivu pobedu i sa ovih pet pogodaka sada ima gol razliku 80:21, Liverpul ima 83:22. Ukoliko timovi završe sa istim brojem bodova odlučivaće upravo gol razlika. 

Trijumf je upisao i Njukasl, koji je nastavio niz neverovatnih rezultata. Njukasl je pobedio Norič u gostima rezultatom 3:0 i sada je skočio na čak devetu  poziciju sa 43 boda! 

Žoelinton je postigao dva gola, a jedan Bruno Gimaraeš.

Norič je odavno otpisan, ima 21 bod i poslednji je na tabeli i sigurno putuje u Čempionšip zajedno sa Votfordom. 

U trećem popodnevnom meču Lester i Aston Vila odigrali su bez golova, 0:0.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke