Zidan ne greši, koga preporuči, taj je pravi! Perez ga nije slušao, sada će morati da dovede ove igrače!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 10.04.2020.
11:40
Izvor: Sportske.net

Od kada je napustio fudbal, pokazalo se da Zidan ima izuzetan njuh za mlade igrače, ali mu u Realu nisu dovoljno verovali.

Foto: EPA-EFE/FERNANDO ALVARADO
Foto: EPA-EFE/FERNANDO ALVARADO

Povezane vesti

Da je Florentino Perez češće slušao Zidana, dok još nije bio trener, tačnije kada je bio samo savetnik u klubu, pomoćnik Murinju i trener Kastilje, Real je mogao da napravi drim-tim.

Jer, kako pišu španski mediji valjda niko na svetu ne ume tako da prepozna igrača kao slavni Francuz. Prema tim informacijama on je preporučio Mbapea Realu dok je ovaj imao 13 godina, video ga je na nekoj utakmici mlađih kategorija i rekao da je u pitanju fudbaler koji ima šansu da postane najbolji na svetu.

Za Azara vam je priča poznata, pre deceniju je Zidan u njemu video nešto posebno, bukvalno molio predsednika da ga dovede iz Lila 2012. ali je Belgijanca kupio Čelsi jer je za Real bio preskup. Prošlog leta su ga platili 100 miliona i doveli u klub.

Poslušali su ga za Varana, Zidanu je sada zemljak stub odbrane, on ga je preporučio Murinju koji mu je odmah dao šansu, a iako nije doveo Valverdea (Urugvajac je kupljen za pet miliona evra kao 17-godišnjak iz Penjarola), kada se vratio u klub i video ga na treningu prekinuo je svaku priču oko pozajmice ovog fudbalera.


Baner


Otpisao je Sebaljosa, Ljorentea prodao Atletiku, ali Valverdea nije hteo da pusti ni za živu glavu. Sada "Fede" igra ispred Modrića i jedan je od nezamenjivih.

Šta sada predlaže Francuz?

Ako ne dovedu Pogbu koji je već etabliran igrač, Zidan bi želeo Kamavingu ili Auara, jednog od dvojice supertalentovanih Francuza.

Često se priča o tom vezisti koji nedostaje Realu, Zidan je odbio Eriksena, takođe nije oduševljen Van de Bekom, smatra da je prvi plašljiv i fizički slab, drugom zamera nedostatak tehnike. Francuz n3e voli ni Bejla jer nije dovoljno posvećen, a izgubio je poverenje u Iska, upravo zbog iste stvari, nedostatak samopouzdanja.

U svakom slučaju, Militao, Brahim Diaz,  Odriozola igrači koje Zidan nije doveo, gotovo je sigurno neće dobiti šansu jer nisu po Zidanovom ukusu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Friday, 10.04.2020
20:46

Brahim Diaz, Militao i Odriozola svakako zaslužuju šansu! Vinisijus i Rodrygo če biti strašni igrači i tu Real nije pogrešio. Raduje me dovodjenje mladih igrača. Samo da se što pre dogodi smena generacije! Mnogo stranih igrača koji su već prezasićeni. Pobediš Barselonu u El Klasiku a onda te Betis sledeće nedelje oduči od fudbala.

avatar
Mirjevac
Friday, 10.04.2020
17:36

Zidan je slab trener i jos slabiji procenjivac, vidi se kako je procenio ive mlade sto je doveo i Hazara sto je do veo! Hazar je ispusena lula, on je istrosen igrac, mlade koje je doveo to su momci neuigrani i samo prosecni! Kao trener nikakav, Perez je mirao da mu kupuje trofeje one iz LS, i kako se onda moze reci da je on dobar trener? Ne on je dlab trener, to se vidi, sad kad je brca slaba nego ikada on je drugi, gubi od nekih nepoznatih kliniva a pojacao se i zo dobro! Citi ga radturi u madridu, tako da Zidan samo upropascuje ove mlade igrsce, koje ima!

avatar
Stratford
Friday, 10.04.2020
17:22

Zidane nikada nije bio pomoćnik Mourinhu

avatar
Mak-Juventino
Friday, 10.04.2020
12:59