Zidan otkrio na čiju klupu želi!

Autor: Lazar Nikolić
četvrtak 23.06.2022.
17:55
Izvor: Sportske.net

Nikoga nije iznenadio.

EPA-EFE/Peter Powell
EPA-EFE/Peter Powell

Povezane vesti

Pokušavao je Pari Sen Žermen da imenuje legendarnog Zinedina Zidana za novog trenera, ali je osvajač tri uzastopne Lige šampiona sa Real Madridom "odjavio" Parižane i odlučio da ostane nezaposlen, barem još neko vreme.

Već godinama se spekuliše da popularni "Zizu" želi samo na klupu reprezentacije Francuske, a danas je to i potvrdio u ekskluzivnom intervjuu za "L'Ekip".

"Nisam završio sa "plavima". Naravno da bih voleo da budem selektor, nadam se da ću  biti jednog dana. Kad? To nije na meni da kažem, ali želim da napravim pun krug sa reprezentacijom Francuske. Igranje za nacionalni tim je nešto najbolje što mi se desilo. Sada, kad sam trener, francuska reprezentacija mi se stalno provlači kroz misli", rekao je Zizu.

Pretpostavlja se da bi Zidan mogao da postane selektor "trikolora" nakon završetka Mundijala u Kataru i tako nasledi Didjea Dešana, koji je sa Francuskom postao šampipon sveta 2018. godine u Rusiji.

Da li ću naslediti Dešana? Ne znam. Ako se desi, desi se. Sada je napravljena grupa igrača, tim sa svojim ciljevima, ali ako se ukaže prilika, biću tu"spreman je Zidan za ulogu selektora.

Upravo je Zidan kao kapiten predvodio Francusku do prve titule prvaka sveta 1998. godine na Svetskom prvenstvu koje se održalo u njihovoj domovini. U nezaboravnom finalu protiv Brazila Francuzi su slavili sa 3:0, a Zizu je postigao dva gola.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke