Zidanov prioritet više nije Francuska, već - Juventus!

Autor: Nemanja Janošev
petak 21.04.2023.
12:34
Izvor: Sportske.net

Da li uskoro sledi spoj?

 EPA-EFE/Jorge Zapata
EPA-EFE/Jorge Zapata

Povezane vesti

Francuski fudbalski stručnjak Zinedin Zidan želi posao u Juventusu, javio je renomirani "RMC sport".

Nakon što je u maju 2021. godine napustio klupu Real Madrida, Zinedin Zidan strpljivo čeka u prikrajku novi posao. Ponuda i poziva je imao, ali sve vreme želeo je jedno - klupu Francuske.

Kako je Didije Dešan ostao selektor "trikolora" i veruje mu se za naredni period, Zidan je izmenio prioritete. Želi dugorodčni, progresivni projekat, a za prvu opciju ocenio je Juventus.

Zidan je navodno zaveden idejom da bi mogao da se vrati u Torino i u Seriju A gde je igrao od 1996. do 2001. godine stekavši status jednog od najboljih fudbalera sveta, tada, a i u istoriji ove igre.

 Bio je blizu 2018. godine kada je po prvi put napustio Real Madrid i pregovori između tadašnjeg sportskog direktora Paratićija, Pavela Nedvede i Andree Anjelija s njim su išli u dobrom smeru. Ali, tada je sve promenio novi poziv Florentina Pereza da preuzme klupu posle otkaza Đulenu Lopetegiju.

Sada je situacija takva da ni potencijalni izostanak novog kluba iz Evrope ne bi bila prepreka za njegov dolazak u isti.

Naravno, zavisiće i od toga šta Juventus u ovom slučaju planira sa Masimilijanom Alegrijem, a nije isključeno da se rastanu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke