Ziješ izgubio kompas, Halihodžić ne može da veruje

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 02.09.2021.
13:31
Izvor: Sportske.net

Karijera mu se ne odvija onako kako se predviđalo.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Selektor fudbalske reprezentacija Maroka Vahid Halihodžić rekao je da se igrač Čelsija i te zemlje Hakim Ziješ ponaša neprihvatljivo.

Prema njegovim rečima, potezi Hakima Ziješa pokazatelj su da je fudbaler Čelsija potpuno nezainteresovan za igranje u Maroku.

"Prvi put u trenerskoj karijeri sam video reprezentativnog igrača koji ne želi da trenira i koji tvrdi da je povređen. Tokom poslednja dva okupljanja nije bio disciplinovan. Nije izgledao kao igrač koji se bori za plasman na Svetsko prvenstvo, niti da ga to zanima uopšte", rekao je Halihodžić i dodao:

"Na prijateljskim mečevima s Ganom i Burkinom Fasom je stigao kasno, odbijao da radi. Nema svrhe da se posle priča, meni kao treneru je odgovor odmah tu. Za mene je nacionalni tim iznad svega, ne može tim da bude ničiji talac“.

Kako navodi, pregledi su utvrdili da je sposoban da igra, ali on je odbio da uđe na teren.

"Medicinsko osoblje izvršilo je nekoliko pregleda, rekli su da može da igra. Onda je on odbio da se zagreva u drugom poluvremenu jer je bio razočaran što je bio na klupi. Za mene je to neprihvatljivo – ili si 100 posto tu ili nisi", završio je Halihodžić.

Otkako je stigao u Čelsi, karijera Hakima Ziješa ne odvija se onako kako se očekivalo. Plaćen je 40 miliona evra, ali na 41 utakmici imao je učinak od sedam golova i četiri asistencije. U trenutnoj konkurenciji, on je rezervista.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke