Ziješ za minimalac Čelsija u Švedskoj

Autor: Sportske Net
utorak 02.11.2021.
20:36
Izvor: Sportske.net

Ovoga puta samo gol "plavaca".

EPA-EFE/Andreas Hillergren
EPA-EFE/Andreas Hillergren

Povezane vesti

Fudbaleri Čelsija pobedili su danas Malme u okviiru četvrtog kola grupe H. Za razliku od prethodnog meča (4:0) engleski tim je u revanšu slavio minimalnim rezultatom na gostovanju u Švedskoj.

Gosti su odmah pokazali inicijativu. Haverc je dodao do Ziješa , ali je ovaj natrčao na golmana Malmea, koji je dobro pročitao nameru fudbalera i sačuvao mrežu.

U nadoknadi poluvremena Penja je poslao dug pas prema Čolaku, međutim ovaj nije bio adekvatno pozicioniran. Ovo je ujedno bila i najbolja prilika za Malme.

Prvih 45 minuta završeno je bez golova, iako je Čelsi imao više prilika za vodstvo. Izređali su se gotovo svi igrači u pokušaju do dovedu “plavce” do vodstva, međutim mreže su ostale mirne.

Po povratku na teren, gosti su odmah krenuli u ofanzivu. Loftus-Čik je šutirao sa ivice šesnaesterca po sredini gola, ali je Dalin još jednom spasio gol.

Samo dva minuta posle toga, Odoi je dodao loptu u kazneni prostor gde je bio Ziješ, koji je šutirao u donji levi ugao i pogodio za 1:0. Dalin ovoga puta nije mogao ništa.

Iako je imao minimalnu prednost, Čelsi je apsolutno kontrolisao igru.

Srpski fudbaler Veljko Birmančević izašao je na teren u 86. minutu meča, ali nije imao zapaženiju ulogu. 

Čelsi posle ovog trijumfa ima tri pobede i poraz, dok je Malme poslednji sa četiri izgubljena meča.  

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke