Žile heroj, lob sa 30 metara u 96. minutu! PAOK u finalu Kupa!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 29.04.2021.
20:10
Izvor: Sportske.net

Uzbudljiv revanš, odluka pala u šestom minutu nadoknade vremena.

EPA-EFE/ACHILLEAS CHIRAS
EPA-EFE/ACHILLEAS CHIRAS

Povezane vesti

I u Grčkoj je takmičenje u nacionalnom Kupu ušlo u samu završnicu, a posle Olimpijakosa, plasman u finale večeras je izborio i solunski PAOK.

Tim iz Soluna je u polufinalu bio bolji od AEK-a. Oba puta su crno-beli iz Soluna slavili, bilo je 1:0 u prvom meču u Atini, a večeras 2:1 u Solunu, ali se do poslednjih trenutaka nije znalo ko će u finale.

Mnogo uzbuđenja je donelo drugo poluvreme večerašnjeg revanša. Prvo je PAOK u 61. minutu iznudio jedanaesterac, koji nije uspeo da realizuje Vijerinja, a devet minuta kasnije AEK je poveo golom Galanopulosa i tako anulirao prednost PAOK-a iz prvog meča.

PAOK do izjednačenja stiže u 85. minutu pogotkom Krmenčika iskosa sa desne strane, ali i dalje je strepeo za plasman, jer bi u slučaju još jednog gola gostiju, AEK prošao dalje.

Ali, umesto toga, srpski reprezentativac Andrija Živković u šestom minutu nadoknade otklanja sve dileme i njegovim pogotkom PAOK je overio plasman u finale.

Sve se dogodilo posle greške jednog od defanzivaca gostujućeg tima, Živković je osvojio loptu, a onda sa tridesetak metara lobovao istrčalog golmana za veliko slavlje crno-belih.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke