Žirasijev teror se nastavlja, het-trikom po "vukovima"! Borusiji goleada u Dortmundu!

Autor: Ivan Cvetković
subota 07.10.2023.
17:30
Izvor: Sportske.net

U terminu od 15.30, danas su odigrane četiri utakmice sedmog kola nemačke Bundeslige.

Stuttgart
Stuttgart

Povezane vesti

Fudbaleri Štutgarta nastavili su sa odličnim partijama od početka sezone i novim trijumfom nad Volfsburgom kao domaćini ponovo zauzeli čelnu poziciju u Bundesligi.

Najviše zahvaljujući ove sezone fantastičnom Serhuu Žirasiju koji je het-trikom praktično sam doneo trijumf "švabama".

Nakon što je Volfsburg poveo u 34. minutu golom Janika Gerharta, reprezetntativac Gvineje je u razmaku od 16 minuta postigao sva tri gola.

Žirasi je prvo pogodio u 66. minutu sa penala, u 78. je doneo totalni preokret, da bi četiri minuta kasnije trećim golom otklonio svaku dilemu oko pitanja pobednika.

Borusija je u Dortmundu bila bolja od berlinskog Uniona rezultatom 4:2, a do trijumfa je stigkla posle preokreta iako je povela u sedmom minutu golom Niklasa Filkriga.

Dva minuta kasnije, Robin Gosens je poravnao rezultat, u 18. minutu je poništen gol Kralu, ali je Leandro Bonući u 31. minutu doveo svoj tim u prednost posle dobro izvedenog penala.

Drugo poluvreme je u potpunosti pripalo "milionerima" koji su u razmaku od samo pet minuta sa dva gola Šloterbeka i Branta preokrenuli rezultat, dok je Rjerson postavio konačnih 4:2.

Bohum je uzeo iznenađujući remi u Lajpcigu gde je domaćin promašio čak dva penala, prvo Simons u 27, a potom i Forsberg u 61. minutu meča.

Darmštat je u Augsburgu slavio sa 2:1 golovima Skarkea u 52. i Kempea sa penala u 70. minutu, dok je utešni pogodak za domaće postigao Demirović u 86. minutu meča.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke