"Zlatna lopta" ima svog novog vlasnika?! Samo jedan može sve da pokvari!

Autor: Milovan Longinov
sreda 27.04.2022.
09:36
Izvor: Sportske.net

Francuz je neverovatan.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Karim Benzema igra najbolju sezonu u svojoj karijeri.

Francuz je postigao dva gola u porazu Real Madrida od Mančester Sitija i najzaslužniji je što je njegov tim "živ" u ovom dvomeču. 

Benzema je tako stigao na korak od istorije, jer mu sada nedostaju samo tri gola da se izjednači sa Raulom Gonzaleso po broju golova za Real Madrid i četiri da ga prestigne i postane drugi najbolji strelac u istoriji kluba.

Raul je dao 323 gola tokom 16 sezona u prvom timu Reala, dok je Benzema od 2008. do danas postigao 319. 

Naravno, neprikosnoven je Kristijano Ronaldo sa neverovatnih 450 golova u dresu Reala i to je rekord koji verovatno niko nikada neće oboriti.

Takođe, treba istaći da je Benzema blizu da sustigne neke od rekorda u jednoj sezoni Lige šampiona. Ronaldo drži prva tri mesta po broju golovau jednoj sezoni, davao je najviše 17, potom 16 i 15, koliko je jednom dao i Levandovski. Benzema je stigao do brojke od 14 pogodaka i ima sigurno još revanš sa Sitijem, možda i finale. 

Kada se pogleda cela Benzemina sezona, postigao je 41 gol na 41 utakmici i dodao još 13 asistencija. Sam vuče Real na leđima ove sezone, doneo je titulu u La Ligi, a u Ligi šampiona je dao tri gola Parižanima, izbacio Čelsi i sinoć odigrao novu neverovatnu partiju.

Osvojio je Superkup Španije, La Ligu, polufinalista je LŠ za sada. Mundijal dolazi kasnije ove godine, u novembru i decembru, ali, ako pogledamo sve što radi Benzema, teško da iko zaslužuje "Zlatnu loptu" više od njega. 

Ne smemo zaboraviti Liverpul, odnosno Mohameda Salaha. Redsi su i dalje u igri da osvoje sva četiri trofeja, osvojili su Liga kup, a u finalu FA kupa sastaju se sa Čelsijem. Večeras dočekuju Viljareal, a AdmiralBet nudi sjajnu kvotu da Salah postigne pogodak u bilo kom trenutku na meču - 1,84.

Salah je i ove sezone najbolji igrač Liverpula, dao je 30 golova i dodao 13 asistencija u svim takmičenjima, ako osvoji Premijer ligu i FA kup, možda mu LŠ nije ni neophodna.

No, deluje da bi trofej u LŠ na kraju mogao da prelomi, zamislite reprizu  finala iz 2018, Liverpul - Real Madrid, Salah VS Benzema...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke