Zna se koga čeka Zidan, Tuhel nije opcija, i još milion razloga zašto Alegri ostaje!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 19.09.2022.
09:51
Izvor: Sportske.net

Zašto Juve neće smeniti Alegrija?

 EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Masimilijano Alegri ima najsigurniji posao na svetu. 

Juventus, jednostavno, ne može sebi da priušti taj luksuz da otpusti Alegrija, jer prema klauzuli u ugovoru, to će previše oštetiti klupsku kasu.

Juventus je blizu svog  najlošijeg starta u istoriji, ima skor 2-4-1 i samo devet datih golova na sedam mečeva. 

Na udaru su svi igrači, među njima i Dušan Vlahović, koji ne ulazi u šanse, ali Juventus ih ni ne stvara. Alegri se vadi na to da povreda Pola Pogbe nije planirana, falio je i Di Marija nekoliko nedelja, tako da, veruje da će biti daleko jači kada svi budu zdravi.

Navijači se ne slažu, jer Alegrijev fudbal ne obećava, sistem jednostavno, ne funkcioniše i žele smenu. 

Ranije se pominjao Zinedin Zidan, ali čim dođe na red priča o smeni trenera u Juventusu, stiže i hladan tuš i podsednik - Zizu čeka klupu Francuske nakon Mundijala u Kataru i ako je već ovoliko čekao, teško da će ga iko naterati da se predomisli dva meseca pre SP. 

Zanimljivo da je slobodan i Tomas Tuhel, ali osim u mašti navijača na društvenim mrežama, u pouzdanim krugovima Nemac uopšte nije opcija. Pitanje je i kako bi se italijanska i nemačka škola pronašla u ovom trenutku i kako bi se Tuhel prilagodio ovakvim igračima, tako da i tu nema mnogo osnova za spajanje.

Za kraj, pre Alegrija pominjao se Maurisio Poketino, ali je Argentinac sada takođe daleko od klupe. On je možda najbliži Sevilji, Hulenu Lopetegiju se odavno drma klupa, a Poketino figurira kao prva opcija. 

Sve u svemu, osim sačuvanih miliona u kasi, alternative nisu realne ni moguće opcije za Juve. 

Pominje se da će klub na leto krenuti svim silama po Antonija Kontea, kome ističe ugovor sa Totenhemom na kraju sezone, ali da li iko veruje da bi moglo da dođe do pomirenja posle svega što se desilo između Kontea i Anjelija i onakvog rastanka 2014. godine?

Inače, tokom pauze, nastavlja se Liga nacija, a Italijani igraju derbi sa Englezima na svom terenu, a AdmiralBet nudi odličnu kvotu na tip 1X&0-3, čak 1,88.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke