Žota i Dijaz mu zauzeli mesto - Poznata sudbina Brazilca u Liverpulu!

Autor: Lazar Nikolić
subota 23.04.2022.
12:18
Izvor: Sportske.net

Liverpul doneo odluku.

Foto: EPA-EFE/PETER POWELL
Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Brazilski napadač Roberto Firmino došao je u Liverpul 2015. godine iz Hofenhajma i postao deo "paklene" trojke Salah-Mane-Firmino koja je "crvenima" donela mnogo radosti i trofeje u Premijer Ligi i Ligi šampiona.

Na sreću Liverpula, ali i na Firminovu nesreću, Jirgen Klop je tim pojačao dvojicom ofanzivaca, stigli su Dijogo Žotai Luis Dijaz, a to je značilo da harizmatični Brazilac polako gubi poverenje menadžera i sve više vremena provedenog na klupi za rezerve.

Zbog ovoga je ostanak 30-godišnjaka na "Enfildu" doveden pod znak pitanja, ali prema izveštajima iz Engleske, Liverpul planira da produži ugovor sa svojim napačem.

Uprava kluba namerava da produži saradnju sa Firminom, iako više nema toliki uticaj na ekipu. Ugovor brazilskom napadaču ističe naredne godine, a pitanje je da li će Firimino želeti da ostane na "Enfildu" ili će potražiti novi klub u kojem će imati mesto standardnog prvotimca.

Firmino je odigrao 320 utakmica za klub, postigao 98 golova i dodao 73 asistencije, ali je njegov učinak na terenu statistički teško predstaviti. Brazilski centarfor već godinama je jedan od najvažnijih igrača za ekipu Jirgena Klopa, jer od njega počinje "ubitačni" presing Liverpula, po kojem je prepoznatljiva ekipa sa "Enfilda".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke