Žota teže povređen, ali nove glavobolje - Salah i Alison?!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 19.02.2024.
17:30
Izvor: Sportske.net

Nova loša vest...

. EPA-EFE/PETER POWELL
. EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Najbolji igrač Liverpula Mohamed Salah najverovatnije će propustiti duel sa Lutonom u sredu, zbog strepnje da ne obnovi povredu zadnje lože, Diogo žota će pauzirati oko dva meseca, dok će se Alison u najboljem slučaju vratiti u prvoj polovini marta. 

Egipćanin je neplanski ušao u igru još u prvom poluvremenu u pobedi nad Brentfordom, usled neočekivanih povreda Kertisa Džounsa i Dioga Žote. Planirano je da Salah odigra dvadesetak minuta, a odigrao je skoro čitav sat, pa je navodno osetio nelagodu u tek oporavljenom mišiću zadnje lože.

Izvori iz Egipta tvrde da je Salah odlučio da odmori protiv Lutona, kako bi se oporavio za finale Liga kupa protiv Čelsija u nedelju. 

Očekuje se da Jirgen Klop u utorak na konferenciji za medije razotkrije sve detalje oko povređenih igrača. U centru pažnje biće i Diogo Žota koji je doživeo povredu lateralnih ligamenata kolena i očekuje se da pauzira oko dva meseca. On će u najboljem slučaju biti na terenu krajem aprila, kada počne ključna borba za trofeje. 

Nije poznato zbog čega je Darvin Nunjez izašao na poluvremenu sa Brentfordom, ali su najveće šanse da se on nađe na terenu. Podsetimo da su i dalje van stroja Trent Alensader-Arnold i Dominik Soboslaj, dok je do kraja sezone u autu Džoel Matip.

Za kraj, tu je i golman Alison, koji je takođe povredio ložu i prema današnjim informacijama propustiće i Luton i finale sa Čelsijem, a ostaje da se vidi da li će biti spreman u prvoj polovini marta ili tek posle reprezentativne pauze. 

Liverpul dočekuje Luton u sredu u 20.30, a potom se sastaje sa Čelsijem u nedelju od 16.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke