Žoržinjo pod lupom u Italiji, da li je vreme za promenu?

Autor: Aleksandar Golubović
subota 13.11.2021.
18:08
Izvor: Sportske.net

Fudbaleru baš ne ide sa penala.

. EPA-EFE/ETTORE FERRARI
. EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Novi Žoržinjov promašaj sa penala u dresu reprezentacije Italije upalio je alarm u ovoj zemlji po pitanju toga da li vezista Čelsija više treba da preuzme odgovornost "sa kreča".

Osvajač nagrade za najboljeg fudbalera u ovoj godini je u finišu meča protiv Švajcarske (1:1), koji je Italiji mogao da donese diraktan plasman na Svetsko prvesntvo, promašio penal.

Ovo mu je bio treći uzastopni put da promašuje sa 11 metara u dresu reprezentacije, a ovim povodom se oglasio i Frančesko Toti i stao u odbranu fudbalera brazilskog porekla.

"Mislim da se oseća pritisak kada se ova vrsta odgovornosti preuzme na sebe, naročito u poslednjem minutu utakmice. Nije lako šutirati penal", rekao je Toti a preneo italijanski Skaj Sport.

Dodao je da je uvek govorio da je najviše golova u karijeri postizao sa penala, ali to nije lako.

"Postigao gol ili promašio, sve je stvar mentaliteta. Prirodno je da ti se ukoliko promašiš tri puta uzastopno pojave određene sumnje, čak i ako si šampion. Žoržinjo je šampion i kada ga vidite kako igra, izgleda kao da se šali", primetio je bivši kapiten Rome.

Ni ostale penaldžije u Italiji nisu se proslavili ove sezone u klubovima. Lorenco Insinje je imao nekoliko promašaja u Napoliju, dok se nije proslavio ni Domeniko Berardi.

Uprkos ne baš sjajnoj igri u petak uveče protiv Švajcarske, Toti veruje da će Italija izboriti direktan plasman na Mundijal, a to će sigurno postići ukoliko pobedi Severnu Irsku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke