Žreb LŠ kao san - Mesi na Ronalda!

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 13.12.2021.
13:17
Izvor: Sportske.net

Šta su donele kuglice u Nionu, naše procene...

EPA-EFE/VALERIANO DI DOMENICO
EPA-EFE/VALERIANO DI DOMENICO

Povezane vesti

U Nionu su juče tačno u podne izvučeni parovi osmine finala Lige šampiona. Žreb je prilično išao na ruku favoritima, ali nisu svi timovi iz prvog šešira zadovoljni, ima nekoliko potpuno otvorenih mečeva, ali i velikih favorita, poput Reala, Mančester Sitija, Čelsija, Bajerna i Liverpula...

Benfika - Real Madrid

Portugalci su najbolji meč sezone odigrali protiv Realovog najvećeg rivala, Barselone, i upravo zahvaljujući toj pobedi na "Lužu" su na kraju otišli u narednu rundu na račun Katalonaca. Samo, Real je sasvim drugačija priča, imaju ogromno samopouzdanje, već su napravili veliki korak ka tituli, zaista je teško videti drugačiji ishod sezone u Primeri. Anćeloti je čovek koji voli kupove, osvojio je tri Lige šampiona, probaće sigurno da ponovi uspeh iz 2014. Iskreno, kako deluje Benfika u većem delu sezone, male su šanse da iznenadi "Los Blankose".

Procena: Benfika 10%-Real 90%

Viljareal - Mančester Siti

"Žuta podmornica" je učinila ono što je retko ko očekivao, pregazili su Atalantu u Bergamu u direktnom okršaju i ušli u top 16. Emerijev tim igra tvrdo, često na mali rezultat, umeju da se brane, sigurno da će na stadionu "Keramika" probati da sačuvaju početnih 0:0 kako bi imali šansu u Engleskoj. Gol u gostima ne važi, ali ako ostane 90 minuta, makar i na "Etihadu" gde "Građani" baš nisu poznati po nekoj vatrenoj atmosferi šansa postoji. Samo, razlika u kvalitetu je ogromna, iskreno bilo bi iznenađenje da tim sa Levanta namuči ostrvljane, a kamoli da ih eliminiše.

Procena: Viljareal 10% - Man Siti 90%

Atletiko Madrid - Bajern Minhen

Atletiko se u poslednji čas ukrcao u top 16 fazu, težeg protivnika nisu mogli da izvuku. Bajern igra promenjivo u prvenstvu, ali pobeđuje, kako sezona odmiče tim će usvajati Nagelsmanove principe i verovatno delovati još bolje. Uz to čeka ih pauze, odmoriće, osvežiti se, u prvenstvu već imaju solidnu prednost, ovo je idealna situacija za Bavarce. Ok, tu je Simeone, majstor u ovim situacijama, ali njegove "Jorgandžije" imaju mnogo problema. Izgleda da ove godine ekipa ne uspeva da nađe ratnički duh svog trenera i da se to itekako odrazilo. Prejak je Bajern, šanse Madriđana su baš male.

Procena: Atletiko Madrid 15% - Bajern 85%

Salcburg - Liverpul

Salcburg je u top 16 fazi i to je velika stvar, nagrađeni su utakmicom protiv Liverpula, Ademi će sigurno želeti da se dokaže, preporuči velikim klubovima, mada bi Nemac želeo da se vrati u domovinu. Redsi su apsolutni favorit, jednostavno, ne postoji nijedan razlog da ne verujemo da će lako proći. Do tada će se vratiti Salah i Mane, januar će biti teži nego februar, Klopu je najvažnije da ostane bez povreda, ima dovoljno vremena posle prazničnog ludila da tempira formu za proleće. Čak i da u ovoj prvoj utakmici Salcburg napravi iznenađenje, što je malo verovatno, teško je videti da prežive "Enfild" u revanši.

Procena: Salcburg 5% - Liverpul 95%

Inter - Ajaks

Potencijalno jedan od najzanimljivih parova. Inter je posle lošeg starta uspeo da se probije dalje, idu na Ajaks koji je dominirao u grupi, ima više iskustva poslednjih nekoliko godina i makar po šeširu je favorit. Samo Italijani pod Inzagijem igraju čak bolje nego pod Konteom, iako su slabiji na papiru. Plus, Konte nikada u Evropi nije napravio ništa značajno u Ligi šampiona, Simone Inzagi je već napravio korak napred. Po nama, meč je potpuno otvoren, biće veoma tesno, možda je Ajaks mali favorit zbog revanša kod kuće, ali to često ne znači baš ništa. Čeka nas odličan meč, oba tima igraju lep fudbal.

Procena: Inter 45% - Ajaks 55%

Sporting - Juventus

Juventus može da bude zadovoljan žrebom, mada u kakvoj su formi, svaki protivnik je težak. "Lavovi" igraju posle prošlogodišnje titule bolje od očekivanog, imaju mlad i talentovan tim, trkaju se sa Portom u ligi, nokautirali su Benfiku, završili iza Dortmunda u grupi. Nisu bez šansi, a i nemaju razlog da se plaše Italijana koji su prošlih godina ispadali sa jačim ekipama od Portoa, odnosno Liona. Doduše, Alegri je opasniji kada se igraju mečevi na ispadanje, na kraju krajeva doveo je Juve do dva finala Lige šampiona, ali to su bili jači timovi. "Bjankoneri" nisu toliki favoriti koliko se čini na prvi pogled.

Procena: Sporting 40% - Juventus 60%

Čelsi - Lil

Čelsi je propustio da uzme prvo mesto u grupi, par minuta su ih delili u Sankt Petersburgu, nadaju se da će tamo igrati do kraja sezone još jednom, u finalu. Nije loše ispalo i kao drugi u grupi izbegli su favorite i izvukli Lil. Francuze neće potceniti, iako su "Doge" slabije nego prošle sezone, oni su uspeli da izađu kao prvi iz izjednačene grupe i umeju da igraju na gol manje. Prošle godine iznenadili su PSŽ u prvenstvu, imali su zapaženih nastupa u prošlosti u Ligi šampiona, ali i nesreću da natrče na aktuelnog evropskog prvaka. Čelsi sigurno ide dalje.

Procena: Čelsi 90% - Lil 10%

PSŽ - Mančester Junajted

Poslastica osmine finala, Mesi na Ronalda, Anhel Di Marija protiv bivšeg kluba, na drugoj strani je Erera, čeka nas zaista spektakl. PSŽ ima negativna iskustva protiv Mančester Junajteda, mada ono što se desilo pre neku godinu na "Parku Prinčeva" kada je sa v.d. trenerom Solslkjerom, mladi tim "Đavola" nokautirao favorita nije čudo koje se ponavlja. Samo sada, Mančester Junajted ima mnogo jači tim, Ronalda, ali i Ragnika na klupi, i ako je suditi po onome kako igra PSŽ i koliko ima teškoća da uklope Mesija, neće im biti nimalo lako. Jasno, uvek postoji šansa da nesumnjivim individualnim kvalitetom reše svaki meč, ali na ovom nivou protiv organizovanog rivala to se ne dešava. Po nama, PSŽ nije favorit.

Procena: PSŽ 50% - Mančester Junajted 50%

Prve utakmice igraju se 15. februara, revanši su tri nedelje kasnije, 8. mart

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak