Žurka u Londonu, epska pobeda Sautemptona! Siti rutinski, evrogol Zahe

Autor: Nemanja Janošev
sreda 09.02.2022.
22:39
Izvor: Sportske.net

Kakva zabava u Engleskoj!

AP Photo/Alastair Grant
AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Fudbaleri Sautemptona savladali su Totenhem na gostovanju sa 2:3 (1:1) u meču 24. kola Premijer lige.

Izvanredan meč odigran je u Londonu, prepun šansi, posebno u prvom poluvremenu, ali uz sporni detalj koji je lako mogao da reši pitanje pobednika, no to nije bio slučaj.

Totenhem je poveo posle 18 minuta igre kada je autogol postigao Jan Bednarek, ali od tog trenutka, potpuna tortura igrača Ralfa Hazenhitla. Nedugo posle vodećeg gola domaćih, Armando Broja je postavio stopalo na centaršut Peroa posle nervozne reakcije odbrane Totenhema.

Uvukao se nemir među "pevce", a Sautempton, koji je odnedavno u rukama srpskog biznismena Dragana Šolaka, igrao je maestralan fudbal. U jednom momentu bilo je kao u video-igrici. Šutevi i prilike su se nizale, gol Lorisa je bio konstantno bio pod opsadom, pogađali su se okviri, Francuz je branio sve što je mogao i do vođstva Sautemptona nije došlo do pauze.

Ona je stigla u pravom trenutku za Konteov tim koji je bio potpuno nadigran, a u Italijanovom stilu, uspeo je da postigne drugi gol u 70. minutu. Postavlja se pitanje da li je bio regularan budući da je Sančez "odneo" Broju i vidno napravio prekršaj u začetku akcije koju je kasnije okončao Son. Mislili ste da je tu kraj? Ne, pitao se i Sautempton! Dva fantastična centaršuta uputio je kapiten Džejms Vord-Praus, a Eljunusi i Če Adams na briljantan način donose dva pogotka za tri minuta i preokrenuli!

U 93. minutu, Totenhem je stigao do poravnanja preko Stivena Bergvajna, ali posle kraćeg slavlja, VAR je utišao domaće jer je Holanđanin bio u ofsajdu.

Mančester siti je rutinski savladao Brentford na svom "Itihadu" sa 2:0 (1:0).

Nije bilo velike drame budući da je tim Pepa Gvardiole u 40. minutu poveo preko penala koji je realizovao Rijad Marez. U nastavku meča je Kevin de Brujne potvrdio pobedu svog tima, a sve zahvaljujući katastrofalnoj reakciji golmana Raje koji je dodao loptu pravo u noge Sterlingu čiji je šut uspeo da odbrani, ali nije imao šanse protiv Belgijanca.

Odlična zabava viđena je i na "Kerou roudu" gde je Norič ugostio Kristal Palas. Bilo je 1:1, a već nakon 39 sekunde igre domaćin je poveo preko Temua Pukija.


Tačno sat vremena igre proteklo je od tog momenta kada je Vilfred Zaha evrogolom doneo poravnanje Vijerinom timu.

Fudbaler iz Obale Slonovače je kasnije promašio penal i sprečio svoj tim da trijumfuje na ovoj utakmici.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke