Zvanično - Agire, po treći put, pa onda - Markez

Autor: Milovan Longinov
utorak 23.07.2024.
13:30
Izvor: Sportske.net

Potvrđeno je.

EPA-EFE/Francisco Guasco
EPA-EFE/Francisco Guasco

Povezane vesti

Meksički trener Havijer Agire treći put je imenovan za selektora te zemlje, a njegov pomoćnik biće Rafael Markez, saopštio je danas Fudbalski savez Meksika.

"Agire je bez sumnje meksički trener sa najdužom i najpriznatijom karijerom u inostranstvu, a takođe ima i široko znanje o funkcionisanju nacionalnih timova", rekao je danas direktor nacionalnog tima Meksika, Duilio Davino.

Prema njegovim rečima, ideja je da Rafael Markez bude asistent Agireu naredne dve godine, kako bi ga iskusni trener pripremio da preuzme reprezentaciju u trci za Svetsko prvenstvo 2030. godine.

"Rafa je jedan od najvažnijih meksičkih fudbalera svih vremena, sa sjajnom nacionalnom i internacionalnom karijerom, a trenersku karijeru je započeo u značajnom timu. Ponudili smo mu da bude asistent do 2026. godine, kako bi unapredio znanje i evenetualno preuzeo vođstvo", dodao je Davino.

Agire (65) vodio je bio je selektor Meksika od 2001. do 2002. godine i ponovo od 2009. do 2010. godine, a reprezentaciju je na dva svetska prvenstva vodio do osmine finala.

Tokom karijere vodio je i Atletiko Madrid, Osasunu, Saragosu, Espanjok, Majorku, i brojne druge klubove, kao i reprezentacije Japana i Egipta.

Sa druge strane, Rafael Martinez (45), dugogodišnji fudbaler Barselone koji je upisao 147 nastupa za reprezentaciju Meksika, po završetku karijere oprobao se kao trener, a u prethodne dve sezone predvodio je B tim Barselone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke