Zvanično - Barsa izabrala novi datum izbora, novi dokaz neozbiljnosti i zavlačenja...

Autor: Milovan Longinov
utorak 26.01.2021.
21:24
Izvor: Sportske.net

Katalonci izdali saopštenje.

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Predsednički izbori u Barseloni i zvanično će biti održani 7. marta

Nakon što su navodno zbog pandemije odloženi zakazani 24. januara, naredni datum je zapečaćen, jer je uvedene jedna novina - glasanje na više lokacija širom Katalonije, ali i putem pošte.

Zanimljivo, za sve ovo se zalagao na vreme i Đoan Laporta, još od decembra da sve bude bezbedno i 24. januara, ali tada je privremena uprava na čelu sa Karlosom Tusketsom odbijala njegov predlog, da bi potom upravo glasanje putem mejla ili pošte stavila kao jedan od razloga za odlaganje.

Prosto je neverovatno da se takve stvari dešavaju u jednom takvom klubu, ali i privremena uprava koju iz senke vodi Godo grupacija, odnosno Hosep Marija Bartomeu, šteti Barseloni godinama unazad, pa i ovakvim javnim ispadima.

Đoan Laporta je i dalje glavni kandidat da se vrati na predsedničku poziciju, koju je obavljao od 2003. do 2010. godine.

Preostala dva kandidata Toni Freiksa i Viktor Font su konstantno menjali svoje stavove, a i nekako su uvek zajedno protiv Laporte u dosadašnjim javnim istupima. Utisak je da im je jedini cilj da Laporta  ne  pobedi i da u skladu sa tim vode svoju kampanju koju često menjaju u skladu sa anketama, na kojima je bivši predsednik najveći kandidat za pobedu.

Sve u svemu, odjednom su svi prihvatili predlog sa poštom, najvažnije je učinjeno, izbori su se odložili do marta kako bi privremena uprava "ispeglala" i ublažila sve prljavštine Bartomeua i drugova.

Dakle, nedelja, 7. mart, sada može u putem pošte, odjednom, crveno je slovo za Barselonu. Možda i najvažnije ikada.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.

avatar
P.S.
Wednesday, 27.01.2021
00:15

Možda jeste neverovatno da se ovakve stvari dešavaju u bilo kom klubu i mnogo nižeg ranga od Barse, ali ni malo nije neverovatno da se to dešava u klubu koji je 6 godina ćutao i držao Bartomeua, čiji su se tzv. 'sociosi' pravili ludi, okretali glave itd. I kada je Bartomeu konačno prisiljen da podnese ostavku (minut pre nego što će mu ionako isteći mandat) sasvim je logično da će njegova kompletna ekipa koja je ostala gledati da Barsi na sve moguće načine nanese što više zla.

avatar
Mirjevac
Tuesday, 26.01.2021
23:05

Skoro sve ovo sto ste napisali nije tacno, jedino sta je tacno je da ce glasanje biti 7 Marta, ostalo je sve netacno! Privremena uprava se NE pita ni za sto, vec je odlozeno zbog virusa i da poste nisu spremne da se preko njih glasa, a to je ici od vrata dovrata, i naravno nije moguce ni preko e-poste, posto su vecina glasaca koji neznaju da rukuju kompjuterom! Dogovoreno je da ce se poste do 7 Marta pripreme da se deo i preko njih glasa, deo se ocekuje licno, deo preko e-poste! To da se dvojica urotila protiv Laporta isto nije tacno! Cudime i pitam se zasto pisete neistine i zasto lazete vase citaoce, evo skoro da ih nemate citaoce i onne koji vas prate! èogledajte samo u komentarima nemate ni 0,01% komentara, ljudi su videli da ih llazete i nece vas niko vise ni prati!