Zvanično - Čovek koji je promenio istoriju Liverpula napušta klub

Autor: Nemanja Janošev
sreda 10.11.2021.
18:26
Izvor: Sportske.net

Vreme je za novu stranicu.

FC Liverpool
FC Liverpool

Povezane vesti

Sportski direktor Liverpula Majkl Edvards saopštio je upravi kluba da će po isteku aktuelnog ugovora potražiti novi izazov.

Jedan od ljudi koji je omogućio da ovaj Liverpul postane svetska sila u klub je došao 2011. godine, da bi u narednih pet godina napredovao do pozicije sportskog direktora. Imao je usku vezu sa Jirgenom Klopom i veliki broj želja nemačkog stratega uspeo je da pretvori u realnost. Osim toga, učestvovao je u realizovanju projekta novog Trening centra "Kirkbi", koji sa svojim modernim operacijama učestvuje u progresiji seniorskih igrača, ali i mlađih akademija.

Kako je klub saopštio, njegov odlazak nije povezan sa prelaskom ni u jedan drugi tim, budući da se spekulisalo da iza svega stoji Njukasl, već je odabrao da potraži novi izazov, ali kako engleski mediji prenose, to bi trebalo da bude dalje od "Ostrva". Edvardsova zamena biće dosadašnji operativac zadužen za igrače koji su napozajmicama - Džulijan Vord.

Edvardsovo imenovanje za sportskog direktora poklopilo se sa radom Jirgena Klopa u klubu i imao je značajan uticaj u osvajanju brojnih titula ovog kluba u proteklih nekoliko godina. Klub je po prvi put posle 30 godina osvojio Premijer ligu, a tu su bili trofeji u Ligi šampiona, Superkupu Evrope i Svetsko klupsko prvenstvo.

Imaće još vremena da poboljša svoj učinak ukoliko tim sa "Enfilda" postigne značajne rezultate ove sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke